NIKON EN NOOR ACADEMIE KONDIGEN EERSTE VIRTUELE MASTERCLASS PROGRAMMA AAN

Bannerfoto: Kadir van Lohuizen, Terschelling, 8 januari 2019

NIKON EN NOOR ACADEMIE KONDIGEN EERSTE VIRTUELE MASTERCLASS PROGRAMMA AAN

 

Amsterdam, 17 december 2020: Vandaag kondigen Nikon Europe en de NOOR Foundation de eerste online Nikon-NOOR Academie aan. Deze zal in het voorjaar van 2021 plaatsvinden.

 

De Masterclasses worden gehouden over een periode van twee weken en bestaan elk uit vier sessies onder leiding van docenten van de Nikon-NOOR Academie. De docenten zijn allemaal gerenommeerde documentaire fotografen. Elke begeleider helpt beginnende fotografen met hun huidige portfolio’s, verbetert hun technische vaardigheden en geeft deskundige tips voor het creëren van meer impactvolle beeldverhalen.

 

Nikon Ambassadeurs, Sanne De Wilde, Kadir van Lohuizen en Pep Bonet zijn slechts drie van de negen NOOR-fotografen die de masterclasses zullen organiseren. Dit is de eerste keer dat het masterclass programma, dat al 11 jaar loopt, online wordt gehouden. Deze keuze is gemaakt door Covid-19 beperkingen.

 

Sinds 2009 werken Nikon Europe en de NOOR Foundation samen aan dit gratis initiatief, als onderdeel van hun inzet voor het stimuleren van jonge, aspirant-documentaire fotografen. Docenten van de Nikon-NOOR Academie zijn de hele wereld over gereisd om hun kennis te delen met opkomende fotojournalisten, en hebben meer dan 1000 deelnemers uit meer dan 70 landen getraind, van Kazachstan tot Istanbul, van Zweden tot Polen. Ze delen essentiële lessen uit het veld en geven begeleiding bij het werken met fixers en veiligheidstips, aangezien veel deelnemers aan de masterclass in conflictgebieden gaan werken.

 

Aanvragen voor een plek voor een van de drie masterclasses kunnen van 15 december 2020 tot en met 17 januari 2021 worden ingediend. Voor meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden kunt u terecht op: https://contests.picter.com/2021-online-nikon-noor-academy

 

Alle masterclasses zijn gratis voor de deelnemers en staan open voor alle opkomende beeldverhalenvertellers uit de volgende landen:

 

Albanië, Andorra, Armenië, Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Kazachstan, Kirgizië, Letland, Liechtenstein en Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Marokko, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Tadzjikistan, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en Oezbekistan.

 

Het Nikon-NOOR Academie Programma voor 2021:

Masterclass 1 Masterclass 2 Masterclass 3
Docenten: Docenten: Docenten:
Sanne De Wilde Yuri Kozyrev Andrea Bruce
Jon Lowenstein Olga Kravets Heba Khamis
Francesco Zizola Kadir van Lohuizen Pep Bonet

 

Sanne De Wilde – Bara Konata

Yuri Kozyrev – Yamal Peninsula

Pep Bonet – Mallorcae-Boekhouden.nl