Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
18/04/2020
10:00 - 16:00

Locatie
Speulderbos Garderen

Categorieën[Foto: Ernst Kremers]

Workshop Creatieve Natuurfotografie met Ernst Kremers

LET OP: deze excursie is waarschijnlijk volgeboekt, maar op het laatste moment kunnen er nog plaatsen vrijkomen.
Controleer dus regelmatig deze link in de webshop!

Voor wie: Fotografen met enige ervaring, gevorderden
Wanneer:  zaterdag 18 april 2020
Tijd:  10:00 – 16-00 u., vanaf een kwartier voor aanvang is er ontvangst met koffie en thee op de parkeerplaats.
Waar:  Speulderbos, Garderen
Verzamelpunt: routeinformatie volgt in de mail naar de deelnemers

Deelname: alleen voor leden (neem geldige lidmaatschapskaart mee)
Deelnemers: max. 15

Kosten: € 10,- p.p.

Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma:

De aankondiging van de eerste editie van deze workshop had een stormachtige inschrijving tot gevolg: na een halve dag moest de webshop al VOL verkopen!
Ik heb toen op dit Forum meteen al aangekondigd dat er onderzocht zou worden of een tweede editie mogelijk is. Dat blijkt inderdaad het geval! We gaan de workshop dus herhalen, maar niet op dezelfde plaats. Om tegemoet te komen aan leden die vinden dat er binnen Regio Oost aan de andere zijde van de IJssel ook wel wat mag plaatsvinden, gaan we nu naar het prachtige Speulderbos in Garderen.

Het Speulderbos is misschien wel het meest fotogenieke bos in ons land. Het wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, vanwege de vele kromme beuken die hier staan. De bomen lijken wel te dansen. Het Speulderbos is één van de oudste bossen van Nederland. Wij gaan naar een nog relatief rustig stukje van het Speulderbos, dat nog niet zo bekend is bij de massa van fotograferend Nederland.

In de workshop Creatieve Natuurfotografie gaan we onder leiding van professioneel landschapsfotograaf Ernst Kremers op zoek naar de grenzen van de traditionele natuurfotografie. Een zoektocht naar nieuwe verfrissende foto’s.

Verschillende fotografische technieken zullen langskomen:

o lange sluitertijden
o bewust onscherpte creëren
o zwart wit fotografie
o meervoudige belichting
o high key
o low key
o bokeh effect
o creatieve witbalans

Het belangrijkste blijft je eigen creativiteit. Fotografisch kijken naar je omgeving. Het spel van een ander kader, keuze van je standpunt en je eigen persoonlijke invalshoek. Maak je een registratie of een impressie? Door welke fotografische bril kijk jij? Ernst Kremers zal je hierbij helpen en begeleiden.

Meer informatie:
We wandelen enkele kilometers. Trek stevige schoenen en iets warmere kleding dan normaal aan want we staan ook veel stil. De lunch is van 12:30 tot 13:15 u. Deze is voor eigen rekening. Je hoeft hier echter niet aan deel te nemen. De plaats volgt nog. Zorg wel dat je dan om 13:15 u. weer bij het restaurant bent voor het vervolg. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen wil ik i.v.m. de tafelreservering van te voren graag weten wie deel neemt aan de lunch.

Bij slecht weer wordt de workshop naar een nader te bepalen datum verschoven.

Over Ernst Kremers:

Ernst Kremers werkt als professioneel fotograaf vanuit zijn woonplaats Holten, aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Hij maakt regelmatig fotoreportages in opdracht van tijdschriften, bedrijven en natuurorganisaties. Hij is aangesloten bij stockbureau Buiten-Beeld en werkte mee aan het ‘Praktijkboek natuurfotografie NXT LVL’ en het ‘Praktijkboek natuurfotografie Jaarrond’.

“Belangrijk aspect in mijn fotografie is de weergave van sfeer. Met licht, vorm en kleur probeer ik de beleving van een plek mee te geven. Als het nodig is wachtend op het mooiste licht en de beste omstandigheden voor een optimale sfeer”.

Verdere informatie over Ernst Kremers en zijn fotografie vind je hier: https://m.ernstkremers-landscapephotography.nl