Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
21/06/2020
05:15 - 14:00

Locatie
Biesbosch

Categorieën[Foto: Mariska van der Heijden / mikkafotografie.nl]

Vroege vogels in de Biesbosch

LET OP: deze activiteit is volgeboekt, maar op het laatste moment kunnen er nog plaatsen vrijkomen.
Controleer dus regelmatig deze link in de webshop!

wanneer?
zondag 21 juni 2020; 05.15-±14.00 uur
waar?
Spieringsluis 6
4251 MR WERKENDAM
Google Maps: https://goo.gl/maps/NGjmQnevqcTTdCsA6
bereikbaarheid?
De locatie is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeerruimte.
LET OP!
Komende uit de regio Zeeland, kan de navigatie nog wel eens via de pont bij Dordrecht navigeren. Dit is niet mogelijk omdat de pont vaak rond de starttijd nog niet in de vaart is. Check de route vooraf dus goed!!
deelname?
Alleen voor NCN leden (eigen bijdrage per clublid: € 90,-, maximaal 10 deelnemers). Opgeven uitsluitend via deze link.
contactpersonen?
Maurice

Programma
We vertrekken extreem vroeg in de ochtend om veel meer kans te maken op het spotten van dieren, waaronder otters, bevers, zee- en visarenden en ijsvogels. Tijdens deze fotografische boottocht door de Biesbosch varen we mee met professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw. Marco is geboren en getogen in de Biesbosch en kent dit gebied beter dan z’n eigen achtertuin. We zullen daarom ook op de mooiste plekken komen en enkele geheimen van het gebied achterhalen. Marco vaart met zijn eigen platbodem en kan hierdoor op plaatsen komen die voor velen niet bereikbaar zijn. Dit zal dan ook de mogelijkheid geven om schitterende landschapsfoto’s te maken. Aangezien het onmogelijk is om de Biesbosch wandelend te doorkruisen, zullen we het het grootste deel van de dag per boot afleggen. De Brabantse Biesbosch is tenslotte het beste te ontdekken vanaf het water. In de kleine kreekjes komen een flink aantal verschillende dieren voor. De Biesbosch, die ook wel de Nederlandse Amazone genoemd wordt, is een getijden gebied en er bestaat dus nog eb en vloed. Tijdens deze workshop natuurfotografie zullen we niet alleen de dieren van de Biesbosch fotograferen, maar ook zullen we de zonsopgang proberen te vangen. Hopelijk hebben we een mooie zonsopgang met wat grondmist op het water. Marco werkt tijdens zijn workshops, of het nu naar Duitsland, Zweden of Spitsbergen is, altijd en uitsluitend met kleine groepjes fotografen. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij of zij verdient! Nu gaan we niet met Marco mee om fotografische les te krijgen, maar inspirerend, passievol en enthousiast is Marco echt wel! We kunnen er zeker nog iets van opsteken en ervaren dat Marco streeft naar perfectie, niet alleen fotografisch, maar ook in de organisatie met z’n workshops en fotoreizen.

Dieren die we mogelijk ontmoeten
IJsvogel, zilverreigers, zeearend, visarend, buizerd, roerdomp, fuut, kuifeend, kiekendief, zwanen, bevers, reeën, vos, muskus- en beverrat en nog veel meer!

Lunch
Na een aantal uren fotograferen zullen we in de oude boerderij gaan genieten van een hele bijzondere lunch. De door Marco zelfgebakken wereldberoemde pannenkoeken! En deze lekkere warme pannenkoek geven direct weer de nodige energie! De lunch bestaat uit:
• Pannenkoeken
• Spek
• Kaas
• Stroop
• Drankjes:
• Koffie en thee
• Verschillende soorten fruitsap
• Mocht u een voedselallergie hebben meld u dat dan vroeg genoeg en dan zullen wij hier rekening mee houden!

Voor diegene die op 21 juni niet super vroeg thuis willen vertrekken om tijdig aanwezig te kunnen zijn, bestaat de mogelijkheid om een hotelkamer te boeken bij het hotel restaurant De Brabantse Biesbosch. http://www.brabantsebiesbosch.nl. Omdat gasten van Marco vaker gebruikmaken van dit hotel, kunnen jullie rekenen op een leuke korting (geen € 99,- maar € 79,- voor een kamer). Mocht je hier gebruik van willen maken, neem dan telefonisch contact op met het hotel en vraag naar Pieter en vermeldt dan wel dat je bij Marco de Paauw een rondvaart op de Biesbosch geboekt hebt.

Planning
05:15 uur Aanwezig zijn bij Hotel Brabantse Biesbosch (Spieringsluis 6 4251 MR Werkendam)
05:30 uur Start rondvaart met Marco
±11:00 uur Lunch
±13:00 uur Terug bij hotel voor afsluitende borrel
±14:00 uur Afsluiting van de dag

Houd er rekening mee dat bovenstaande tijden bij benadering zijn. Wanneer er tijdens de rondvaart een interessante situatie ontstaat, of omdat er onverwacht een bever naast onze boot opduikt, dan zijn we Marco kennende later weer terug. Op de website van Marco vind je meer informatie over zijn belevenissen op de boot. Bekijk vooral de filmpjes even… erg leuk!

Website van Marco:

Home

Enkele YouTube filmpjes:YouTube-kanaal voor nog meer voorpret…
https://www.youtube.com/user/MarcoDePaauw/videos