Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28/04/2018
10:00 - 17:00

Locatie
Het Vinne

CategorieënLocatie 1
Het Vinne is een van de grootste natuurvijvers die België rijk is. Het natuurgebied Het Vinne, dat bestaat uit een natuurvijver en beboste omgeving van circa 130 hectare, is in eerste instantie ontstaan door turfwinning. In een latere fase zijn in het gebied Canadese populieren geplant voor de fabricage van lucifers. Omdat het gebied steeds onder water bleef lopen is er uiteindelijk een prachtig natuurgebied ontstaan. Via houten vlonders kunnen we ‘over het water wandelen’ en ook enkele spottershuisje bezoeken. Naast weidse natuurfoto’s kunnen ook de macro-fotograferen hun hart ophalen rondom het meer. Een veelzijdige locatie waar we met gemak een ochtend aan het fotograferen zijn.

Locatie 2
Dat laat ik nog even als verrassing! Maar het is wel een bijzondere locatie, dat je wellicht nog niet eerder hebt gezien… :mryellow:

Locatie 3
Aan de rand van Hasselt ligt een prachtige Japanse tuin, die veel fotografische mogelijkheden te bieden heeft. Denk aan typische Japanse watervalletjes, boogbruggetjes, beelden, theehuizen en bijvoorbeeld ook mooie vijvers waarin flinke koi’s zwemmen. Omdat het nog vroeg in het seizoen is, heb ik een e-mail gestuurd aan de Japanse tuin met de vraag of het bezoek wel de moeite waard is. April is kennelijk een prima maand; de kersenbloesem staat dan in de volle bloei!

Programma
We verzamelen om 10:00 uur op de parkeerplaats van Het Vinne in Zoutleeuw. De bedoeling is om hier de Vinnewandeling te volgen die ongeveer 5 km lang is. Op ‘ons’ tempo zijn we daar met gemak 2 uurtjes mee zoet. Zeker als we ook de spotterhuisjes bezoeken. Aansluitend gaan we op eigen kosten lunchen in de bistro Het Vinne (zelf lunch meenemen kan natuurlijk ook). Na de lunch vertrekken we naar locatie 2, hiervoor zal ik een plattegrondje maken zodat iedereen deze locatie ook weet te vinden. De dag sluiten we omstreeks 17:00 uur af in de Japanse tuin in Hasselt.

Zie voor alle informatie en de link naar de webshop het forumdraadje.