Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/06/2018
10:30 - 15:00

Locatie
Kasteel Hackfort

CategorieënOok dit jaar gaan we weer een Macrodag houden. Uit contacten met leden weet ik dat daar altijd veel belangstelling voor is. Vorig jaar tijdens de autofotorally hebben de deelnemers kennis kunnen maken met het prachtige park rond kasteel Hackfort niet ver van Vorden. Met name de mooie moestuin vol bloemen trok de aandacht. Hoewel die eind september niet eens op z’n mooist was, bleven een aantal macroliefhebbers er zo lang plakken dat ze de fotorally niet uitgereden hebben! Bij mij kwam toen onmiddellijk de gedachte op om hier onder optimale omstandigheden in juni opnieuw naar toe te gaan om er samen te fotograferen.

We hebben geen vast programma. De tuin is groot genoeg om elkaar niet in de weg te lopen en door de brede paden heb je overal goed toegang tot de planten en bloemen. Een groot pluspunt is dat de tuin grenst aan de Brasserie van het Kasteel. Je kunt er heerlijk zitten op het grote buitenterras onder het genot van een drankje en ondertussen de andere ijverig fotograferende clubleden gadeslaan! Ze serveren ook alleszins betaalbare lunches (wel eigen rekening hé!), dus brood meenemen hoeft ook niet.

De directe omgeving is ook prachtig en nodigt tot meer fotograferen uit. Zo kom je op de toegang naar het kasteel een zeer oude watermolen tegen en iets verderop het dorsmolenhuisje, waar ze op zaterdag laten zien hoe vroeger het meel voor ons brood gemaakt werd.
Verder zijn er verschillende wandelroutes uitgezet die vanuit het kasteel te belopen zijn en door het parkbos en het kleinschalige boerenlandschap eromheen voeren. Wie bijvoorbeeld de wandeling “Kort rondje Hackfort” loopt (1.3 km) kan vanaf het wandelpad de zijkant en achterkant van Kasteel Hackfort goed fotograferen. De bossen rondom kasteel Hackfort staan in het voorjaar vol met bloeiende stinsenplanten. Ook de rest van het jaar zijn er lelietjes der dalen en salomonszegels te vinden.

Zie voor de laatste informatie en de link naar de webshop het forumdraadje.