Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19/04/2020
06:00 - 10:00

Locatie
Hallerbos

CategorieënExcursie Hallerbos (NCN-Klassieker)

LET OP: deze excursie is waarschijnlijk volgeboekt, maar op het laatste moment kunnen er nog plaatsen vrijkomen.
Controleer dus regelmatig deze link in de webshop!

wanneer
Zondag 19 april 2020, 06.00-10.00 uur
waar?
Hallerbos in Halle (België)
samenkomst bij parkeerplaats P1 aan de Hogebermweg
Google maps: https://goo.gl/maps/eS5C8oz4tdx
bereikbaarheid?
De startlocatie is alleen goed bereikbaar met de auto
deelname?
alleen voor NCN leden (gratis, maximaal 15 deelnemer). Opgeven uitsluitend via deze link in de webshop.
Contactpersoon?
Maurice

Exacte datum
De bloeiperiode van de blauwe hyacinten in het Hallerbos vindt medio april plaats, maar het hoogtepunt van de bloei kan een week tot 2 weken variëren afhankelijk van de temperaturen in het voorjaar. Deze periode wordt al jaren netjes in een logboek bijgehouden. Gemiddeld genomen is het 3e of 4e weekeinde van april de bloei maximaal, maar is via deze website http://www.hallerbos.be/wanneer-bloeien-hyacinten goed te volgen. Het blijft een gok, maar op basis van het logboek kunnen we redelijk inschatten wanneer het beste weekeinde is. Gezien onze eerdere ervaringen, durf ik het aan om nu al een datum te prikken. Maar mocht het bloeiseizoen van 2020 erg afwijken, dan gaan we een week later of eerder. Ik houd de voortgang van de bloei voor jullie in de gaten en mocht er aanleiding zijn voor een datumwijziging, dan meld ik dat tijdig.

Programma: 
Deze klassieker houden we in ere en dat betekent ook dat we vasthouden aan het vroege tijdstip, we treffen elkaar namelijk om 06.00 uur op het eindpunt van de parkeerplaats P1 aan de Hogebermweg. Verder rijden gaat niet, want dat is afgezet voor auto’s. Het vroege tijdstip dient overigens meerdere redenen; op de eerste plaats is de opkomende zon en het strijklicht op de blauwe hyacinten werkelijk prachtig. Daarnaast wordt het vanaf 10.00 uur ook serieus druk in het bos. Ongestoord fotograferen wordt dan steeds lastiger, onmogelijk eigenlijk.

We wandelen de klassieke route van een kilometer of 7 waarbij we de vrijheid hebben af te wijken. Vanwege de interessante zijpaadjes waar we gebruik van maken, ontstaat het inmiddels klassieke probleem om weer terug op de oorspronkelijke route te komen. Nadien, op de weg naar huis, pakken we in de nabijheid van het bos nog een kop koffie en sluiten we de dag af. Dat doen we gebruikelijk hier: https://goo.gl/maps/JsxQdBZsPPo