Skip to content

Za. 15 juni: Fotograferen op het terrein van Fort bij Vechten

Wat: Fotograferen in oude sferen op het terrein van Fort bij Vechten met rondleiding in het Reduit
Wanneer: Zaterdag 15 juni 2024
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Waar: We beginnen bij restaurant Vroeg in Bunnik, daarna vertrekken we naar het Fort bij Vechten
Adres restaurant Vroeg: Achterdijk 1, 3981 HA  Bunnik
Bereikbaarheid restaurant Vroeg: Openbaar Vervoer: Utrecht of Wijk bij Duurstede:
Bus 41
Uitstappen bij Halte “Oud Amelisweerd”
Richting witte boerderij “Restaurant Vroeg” lopen
Parkeren restaurant Vroeg: Je kunt bij Vroeg gratis parkeren het eigen terrein met 120 parkeerplaatsen. Mocht de parkeerplaats van Vroeg onverhoopt toch vol zijn, dan kun je parkeren op de parkeerplaats ‘Oud Amelisweerd’. Deze parkeerplaats ligt op ongeveer 150 meter van Vroeg aan de andere kant van de Provincialeweg.
Adres Fort bij Vechten: Achterdijk 12 in Bunnik
Bereikbaarheid Fort bij Vechten: Fort bij Vechten is goed bereikbaar via auto en openbaar vervoer. De ruime parkeerplaats van het fort ligt in de hoek van de A12, de Achterdijk en de Marsdijk. Vanaf de parkeerplaats gaat u via een voetpad, brug en coupure naar het fort.
Voor Openbaar Vervoer zie bereikbaarheid restaurant Vroeg.
Parkeren Fort bij Vechten: Achterdijk 12 in Bunnik. Let op! Sommige routeplanners leiden je naar de leveranciersingang van het fort. De parkeerplaats voor bezoekers is te herkennen aan de ‘eendjes’ autoverhuur Duckcity. Parkeren bij Fort Vechten kost 4,75 en is voor eigen rekening.
Deelname: alleen voor leden (neem geldige lidmaatschapskaart mee).
Deelnemers: 18
Kosten: 7,50 euro
Aanmelden: Webshop
Regiocoördinatoren/Contactpersonen: Annemiek Rijnsent (annemiek@nikon-club-nederland.nl) en Ruud Modderkolk (ruud@nikon-club-nederland.nl)

Ontvangst bij Vroeg
We beginnen in restaurant Vroeg om 10.00 uur op zaterdag 15 juni 2024. Na koffie met wat lekkers vertrekken we naar het Fort terrein dat bijna om de hoek ligt, maar wel een stukje lopen is. Je kunt met de auto naar Fort bij Vechten rijden om die afstand te overbruggen. Parkeerkosten bij Fort Vechten zijn voor eigen rekening. Parkeren bij Restaurant Vroeg is gratis.
We beginnen bij restaurant Vroeg omdat de Brasserie, die op het terrein van Fort Vechten gevestigd is, pas om 11:00 uur open gaat en we maximaal de tijd willen hebben om te fotograferen.

Rondleiding Reduit
Het Reduit op Fort bij Vechten is een vijfhoekig ‘fort in een fort’ omgeven door een gracht. Het begrip ‘Reduit’ is uit de Franse taal afkomstig en betekent ‘wat nog resteert’. Het Reduit is zelfstandig te verdedigen met kanonnen die naar elke kant konden schieten.
Dit Reduit is in de koude periode van het jaar het domein van vleermuizen. Nu gaan de deuren speciaal voor ons open en mogen wij de binnenkant aanschouwen en fotograferen. Binnenin het Reduit is een prachtige trap aanwezig die regelmatig het decor is voor trouwlocaties.
Wij hebben totaal twee uur de tijd voor het Reduit. We zullen in groepjes van vijf elk een half uur binnen fotograferen in het Reduit, zodat we elkaar niet in de weg staan.

Fort bij Vechten
Naast het Reduit is er veel te zien en te fotograferen op het Fort terrein.
Fort bij Vechten is één van de grootste en fraaiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De strategische ligging op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de ongerepte schoonheid ervan maken het fort geschikt als hét icoon van de Waterlinie. Verder is op de parkeerplaats een verhuur van eendjes (Citroen) gevestigd evenals een Solex verhuur. Daar zitten zeer fotogenieke exemplaren tussen voor de liefhebbers. Verder kun je (op eigen kosten, neem je museum jaarkaart mee als je die bezit) het Waterliniemuseum bezoeken (fotogeniek interieur en collectie) dat op het terrein van Fort Vechten gevestigd is.
Net buiten het fort bij Vechten, er loopt een wandelpad naartoe, ligt het Castellum Fectio (Romeins fort) dat iets hoger in het landschap ligt. Hierdoor ervaar je het landschap op een andere wijze.

Waterliniemuseum
Ontdek hoe water een wapen werd! Na een bezoek aan het Waterliniemuseum hebben de waterlinies geen geheimen meer voor je. In het museumpaviljoen kom je door interactieve wijze van alles te weten over de waterlinie. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen. Je kunt in het museum met een virtual reality-bril op over de waterlinie vliegen en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Let op:
Op het terrein van fort Vechten mag niet gepicknickt worden. Er is een brasserie op het Fort terrein met een (zeer) kleine lunchkaart. Het museum heeft ook een cafe voor een kopje koffie of thee met wat lekkers (op eigen kosten). Wil je je eigen brood opeten ga dan naar het Castellum Fectio wat net buiten het Fort bij Vechten ligt of naar de parkeerplaats.
De parkeerplaats van Fort bij Vechten bevindt zich op 400 meter afstand van het Fort zelf wat een aanzienlijke afstand kan zijn. De parkeerplaats bij Restaurant Vroeg ligt nog verder weg.
Houd er rekening mee dat het terrein mogelijk ruig kan zijn en minder toegankelijk is voor mensen met beperkte mobiliteit of rolstoelgebruikers.
N.B. Parkeren voor het Fort bij Vechten, evenals de lunch en een eventueel bezoek aan het Waterlinie museum is op eigen kosten.

Programma

10.00 Aankomst bij Restaurant Vroeg
v.a. 11:00 Gelegenheid om foto’s te maken op het terrein van Fort bij Vechten en het museum
13.00 Fotosessie in Reduit onder begeleiding
15.00 einde fotosessie in het Reduit

15:00 Gelegenheid om het museum te bezoeken op eigen kosten
16.00 – 17:00 Vertrek
17.00 sluit het Waterliniemuseum en het terrein

Meenemen:
Statief
Camera met lenzen
Opgeladen accu’s
Lege geheugenkaart(en)
Eventueel afstandsbediening o.i.d.
Comfortabele wandelschoenen
Eventueel lunchpakket

Het evenement is afgelopen.

Datum

jun 15 2024
Verlopen!

Tijd

10:00 - 16:00

Locatie

Fort bij Vechten
Categorie

Organisator

Ruud Modderkolk
QR code

Copyright © 2024 Nikon Club Nederland | Cookies | Privacy Beleid | Contact