Skip to content

Wie zijn wij?

Nikon Club Nederland is de grootste cameramerkenclub in Europa. Sinds onze oprichting in 1987 hebben we één doel: het delen van plezier in en kennis van fotografie, en in het bijzonder Nikon. Dat doen we met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, zonder commerciële bijbedoelingen.

De vereniging heeft drie pijlers: diverse activiteiten, een inspirerend magazine en de website met forum.

Activiteiten

Er wordt gemiddeld eenmaal per maand een activiteit georganiseerd. Dit kan een cursus flitsen zijn, een lezing van een professionele fotograaf maar bijvoorbeeld ook een begeleide wandeling/fotoshoot door een fotogenieke stad of natuurgebied. Jaarlijks peilt de activiteitencoördinator de wensen van onze leden. Bijeenkomsten en activiteiten worden door het hele land georganiseerd. ‘Regiocoördinatoren’, leden die in een bepaalde regio wonen, verzorgen bijeenkomsten in hun eigen regio. Ieder lid kan aan alle activiteiten in heel het land deelnemen.

NCN Magazine

Al 25 jaar sturen we een tijdschrift naar onze leden. Sinds september 2009 is dat 4x per jaar het full-color NCN Magazine. De oplage is door de groei van de club gestegen van 1000 in 2009 naar ruim 1500 exemplaren in 2010. Begin 2013 is deze oplage al gestegen tot ruim boven de 2000 exemplaren.

Wat vind je zoal in het NCN Magazine:

  • Educatieve artikelen variërend van basiskennis tot expert niveau.
  • Uitgebreide artikelen over de veelgebruikte fotobewerkingsprogramma’s Lightroom en Photoshop.
  • Reviews van nieuwe Nikon of Nikon gerelateerde producten.
  • Ervaring en tips van professionele fotografen.
  • Prachtige fotoreportages, leuke aanbiedingen en pagina’s vol inspiratie.

De website met het forum

De website voorziet in actueel nieuws over Nikon, de Nikon Club of Nikon gerelateerde onderwerpen. Ook vind je er interessante fotolocaties en een webshop met (club)artikelen en boeken.

Het forum is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen binnen de vereniging en ook daarbuiten. Het is een echt ‘gear-forum’ met heel veel informatie en discussie over Nikon en Nikon gerelateerde apparatuur. Interessant voor zowel beginners als gevorderden.

Lid worden van de Nikon Club Nederland is heel eenvoudig: Klik op de onderstaande knop en je komt in de Webshop.
Bestel het ‘artikel’ lidmaatschap NCN (1 kalenderjaar). Na betaling ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging, de clubpas en de laatste uitgave van ons NCN Magazine (indien op voorraad).

 

Copyright © 2024 Nikon Club Nederland | Cookies | Privacy Beleid | Contact