Skip to content

Zat. 16 sep: Bezoek Verbeke Foundation

Wanneer: zaterdag 16 september 2023
Tijd: 11:00 – ca. 18:00 u.
Waar: Parkeerplaats Verbeke Foudation
Adres: Westakker 1, 9190 Kemzeke, België
Parkeren: gratis
Aantal deelnemers: max. 20
Kosten: € 5

Programma
We gaan een bezoek brengen aan het Verbeke Foundation bij Antwerpen België. We beginnen met koffie of thee en gaan dan de platen trekken, zoals de Belgen zeggen.

Citaat van de website
“De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens.

Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars.
Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen.

De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

Geschiedenis
In het begin van de jaren 1990 begonnen Geert en Carla Verbeke-Lens kunst te verzamelen. Na een initiële interesse voor abstracte schilderkunst werd de collectie geheroriënteerd naar collages en assemblages van hoofdzakelijk Belgische kunstenaars. De afgelopen jaren werd de verzameling verder uitgebreid naar hedendaagse kunst en naar bio-art.

Collages en assemblages
De kern van de privéverzameling bestaat uit een uitzonderlijke collectie van zo’n 6000 collages en assemblages voornamelijk uit de twintigste eeuw. Een aparte ruimte werd ingericht om een deel van deze collectie permanent tentoon te stellen.

Hedendaags kunst
De Verbeke Foundation wenst een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Het werk van bio-artiesten en van kunstenaars die met levende materialen werken (planten, dieren, geuren) sluit hier naadloos bij aan. Sinds de opening van de Verbeke Foundation in 2007 kon de verzameling uitgebreid worden met hedendaagse werken en in situ gebouwde installaties.”

Het evenement is afgelopen.

Datum

sep 16 2023
Verlopen!

Tijd

11:00 - 18:00

Kosten

€5.00

Bestellen

Webshop

Locatie

Verbeke Foundation
Verbeke Foundation, Westakker, Stekene, België
Categorie

Organisator

Hans Haverkamp
QR code

Copyright © 2024 Nikon Club Nederland | Cookies | Privacy Beleid | Contact