Skip to content

Fotoreis naar Zambia met Marco de Paauw

56

Beste Nikon-fotografen,

Tijdens de NCN-clubdag heb ik het een en ander over mijn reizen naar Afrika reizen laten zien. Er zijn daar zoveel leuke reacties op gekomen dus heb ik van jullie bestuur de mogelijkheid gekregen om jullie daar in deze nieuwsbrief nog wat meer over te vertellen.

Copyright: Marco de PaauwAl heel veel jaren kreeg ik de vraag of ik wel eens naar Afrika was geweest. Mijn antwoord toen was: “Wat moet ik nu nog in Afrika fotograferen!”.  Het trok me in de eerste instantie totaal niet! Maar toen werd ik uitgenodigd om eens naar Zambia te komen. Na er even over nagedacht te hebben, heb ik ervoor gekozen om er toch maar eens naar toe te gaan. Ik weet niet of ik daar door een Afrikaanse bij ben gestoken, want sindsdien ben ik 110% om! Het is werkelijk waar wel zo’n waanzinnig bijzondere ervaring om in een open wagen oog in oog te staan met een imposante leeuw, luipaard of kolossale olifant. En dan heb ik nog niet gesproken over de zes meter lange krokodillen! Maar ook de kleine dingen zoals de karmijnbijeneter, mongoes, Afrikaanse visarend, of bushbaby. Ook deze ontmoetingen zijn zo indrukwekkend! Het landschap, het licht en de energie van het land. Dit is niet in woorden te omschrijven, dit moet je zelf ervaren!

De eerste vraag die je jezelf zou kunnen stellen is, waarom Zambia?
Het antwoord hierop is eigenlijk heel  simpel. Zambia is een van de meest fotogenieke landen van Afrika. South Luangwa National Park is de locatie waar we naar toe zullen gaan. Dit gebied heeft de allerhoogste densiteit met luipaarden ter wereld. Waar je in andere Afrikaanse landen de kans om dit schitterende dier bijna nihil is, is de kans in dit gebied vele malen hoger. Maar we gaan er natuurlijk niet alleen voor de luipaarden naar toe. Ook olifanten, leeuwen, buffels, giraffen, wilde honden, nijlpaarden en nog veel en veel meer!

Wat kan je tijdens deze fotoreis verwachten?

Copyright: Marco de Paauw

Het doel van deze reis is om met een groep enthousiaste fotografen een fantastische reis te gaan maken. Een reis waar iedereen zich op zijn gemak voelt en optimaal zal kunnen genieten van alles dat wat Afrika te beiden heeft. Zoals degenen, die al eerder met mij op reis zijn geweest gewend zijn. Goed eten, goed slapen en veel lachen! Dat is het aller belangrijkste! En de fotografie, vertrouw mij daar maar op, dat zal helemaal goed komen!Op een ontspannen manier genieten van de waanzinnig mooie natuur die Zambia te bieden heeft! Tijdens deze reis zal je de fototechnische ondersteuning krijgen die ervoor zal zorgen dat je met betere en mooiere foto’s thuis zal komen. Ik zal er zelf voor zorgen dat de auto en daarbij het camerastandpunt op de perfecte plaats zal komen te staan. Dit is enorm belangrijk  met betrekking tot de voor en achtergrond ten opzichten van het hoofdonderwerp.  We zullen overnachten in zeer ruime safari tenten. Deze tenten staan langs de rivier de Zambezi. De keuze om in een tent te overnachten is, omdat je zo de Afrika pas echt kan ervaren! Er is bijna niets zo mooi om de geluiden te van de Afrikaanse nacht te horen! De boomkikkertjes, de roep van de nijlpaarden of het brullen van een leeuw.  De tenten staan natuurlijk wel op een beveiligt terrein, waar gedurende de hele nacht iemand alles goed in de gaten zal houden. Dus je hoeft niet bang te zijn dat er ineens een leeuw in je tent zal staan. Maar je hoeft ook niet gek op te kijken wanneer er overdag een olifant het kamp binnen komt lopen om wat verse bladeren van de bomen te komen snoepen. Maar dit soort onvergetelijke ervaringen zullen ervoor zorgen dat je deze reis nooit meer zult vergeten. Ik heb geprobeerd om deze reis zo betaalbaar mogelijk te houden en ik ben best trots om te kunnen zeggen dat me dit ook zeker weten gelukt is.

 

 

Dagindeling

Copyright: Marco de Paauw

Rond 5 uur zullen we opstaan en on naar het restaurantgedeelte begeven. Hier zullen we eerst van een goed en vers ontbijt genieten. Kleinigheidje, met uitzicht over de spectaculaire Zambezi-rivier. Na het ontbijt begeven we ons richting de parkeerplaatsen waar onze 4×4 safariwagens op ons staan te wachten om de eerste safaritocht te gaan maken. De gemiddelde tijd dat we op pad zullen zijn is ongeveer 3 – 4 uur tenzij we een bijzondere situatie tegenkomen; dan gaat de auto uit en gaan we overuren maken. Tijdens de gamedrive nemen we natuurlijk ook even een koffie- of theepauze. Dit doen we op de speciaal daarvoor gereserveerde plekken. Vaak zijn dit mooie plekken met een wijds uitzicht. Hier mag je ook de auto uit om even heerlijk in het vrij van de natuur te genieten. Na de koffiepauze gaan we weer op pad. Bij terugkomst in de lodge kun je even lekker bijkomen. Even lekker wat tijd voor jezelf. Rond het middaguur staat de tafel klaar om met elkaar van de lunch te genieten. Na de lunch heb je nog heerlijk wat tijd voor jezelf. Mocht je toch nog willen fotograferen,  dan kan je ook rondom de lodge je hart ophalen. Langs de rivier waaraan de lodge gelegen is, is er meer dan genoeg te fotograferen! Mocht je gewoon even willen relaxen met een drankje en een  uurtje in het zwembad willen hangen dan is dat natuurlijk ook helemaal oké. Rond 16:00 uur zullen we er weer op uit gaan. Dit is de tweede gamedrive van de dag. Deze tocht zal tot zonsondergang duren. Natuurlijk zullen we zo veel mogelijk proberen gebruik te maken van het mooiste licht.  Ook tijdens deze tocht is er een relax momentje, gezellig met elkaar genieten van een drankje of een kop koffie bij onder gaande zon. Wanneer het donker is keren we terug naar de lodge. Hier aangekomen kun je jezelf eerst even opfrissen, waarna we met elkaar gezellig een drankje in de bar kunnen doen. Rond 21:00 uur zullen we met elkaar van het diner gaan genieten, waar we de dag kunnen doornemen. Na het eten is er de mogelijkheid om nog even na te kletsen in de bar. Ik zou je aan willen raden om niet te laat naar bed te gaan, want de volgende dag staat er je weer een nieuw avontuur te wachten!

Gamedrive

Copyright: Marco de Paauw

Wat maakt deze reis zoveel specialer dan andere reizen die door andere organisaties aangeboden worden? Er zijn 3 x 3 zitplaatsen, maar wij zullen hier maar met 6 personen in gaan. Dit omdat ik van mening ben dat als je met 3 personen naast elkaar zou moeten zitten, dat de persoon in het midden nooit zich vrij kan bewegen en dat hij of zij altijd iemand voor of naast hem in het beeld heeft. En dit natuurlijk altijd, wanneer je een schitterende plaat zou kunnen maken! NEE DUS! Ik ben zelf al naar Zambia geweest om dit soort situaties te tackelen.

Ook zal ik ervoor zorgen dat we met een van de beste gidsen op pad gaan. Want dit kan echt een gigantisch verschil maken! Mochten we op een locatie komen waar we de behoefte hebben om wat langer te blijven, bijvoorbeeld bij een kill, dan zullen we dat natuurlijk ook doen! We maken geen standaard rondje maar een gamedrive op maat. Ook zitten er verdeeld over de reis twee all day drives in. Dan gaan we een hele dag op pad. Nog dieper het gebied in en kom je op plekken waar normaal bijna niemand komt.

 

 

 

Apparatuur

Het is voor deze reis niet strikt noodzakelijk om super professionele fotoapparatuur te hebben. Natuurlijk zal een goede camera je de mogelijkheid bieden op mooiere en betere foto’s. Deze fotoreis is geschikt voor ieder niveau fotograaf. Iedereen krijgt de aandacht die hij of zijn nodig heeft. Voor vertrek krijg je van mij een advies voor de paklijst.

Speciale reisverzekering

U kunt gebruik maken van speciale reisverzekering met de zogenaamde Marco-clausule erin. Als bijvoorbeeld een week voor vertrek iets met mij gebeurt waardoor de reis niet door zou kunnen gaan krijgt u het gehele bedrag teruggestort. Wildlifeimages heeft een samenwerking met Travel Store. Deze is lid ANVR, SGR, IATA, DTA en IKG.

Meer informatie en boeken

https://www.natuurfotografie-workshop.nl/fotoreizen/fotoreis-zambia/

Copyright © 2024 Nikon Club Nederland | Cookies | Privacy Beleid | Contact