25-11-2017 Vier Sluizentocht

Vanwege de ‘slechtweer’ kansen in november, gaan we gezellig met een boottocht een paar uur rondom Maastricht varen. We verzamelen bij de aanlegsteiger van Rederij Stiphout. Vanuit Maastricht varen wij de Maas stroomafwaarts om via de sluis van Bosscherveld op de Zuid-Willemsvaart te komen. Wij volgen dit oude kanaal uit 1825 (het lijkt wel een wandelpad in het bos) om bij de sluis van Neerharen 9 meter omhoog geschut te worden en herhalen dat nog eens in de sluis van Lanaken. Dan komen wij op het grote Albertkanaal en zien met bewondering hoe de kanaalgravers zich een weg hebben gebaand door heuvels en mergel. Aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms 60 meter hoog op uit het water.

In de sluis van Ternaaien worden wij weer op spectaculaire wijze 15 meter omlaag geschut om weer op de Maas te komen en zo langs de hellingen van de St. Pietersberg op Maastricht af te stevenen. Koffie met Limburgse vlaai van de Nikon Club ontvangen jullie op de boot. Omstreeks 15:15 uur zijn we weer terug in Maastricht. Als het weer het toelaat, dan maken nog een leuke wandeling door de stad. Maar dan wel door een gebied waar we al lang niet meer zijn geweest.

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl