27-01-2018 Workshop HDR-, LDR en panoramafotografie

Clublid Rob van Kralingen zal zijn workshop HDR en Panorama weer gaan geven, enkel dit keer in de Regio Centraal Nederland.

HDR
HDR oftewel “High Dynamic Range” is een techniek om onderwerpen met een zeer groot contrast te registreren en daarna geschikt te maken voor afdruk en monitor.
Als extraatje kijken we naar Low Dynamic Ranging (LDR), een techniek die lijkt op HDR en die vooral toepasbaar is voor het bewerken van bestanden van de nieuwste generatie camera’s met steeds groter dynamisch bereik.

Panorama/stitchen
Bij panoramafotografie denkt men meestal aan weidse beelden van hoofdzakelijk landschappen. Maar het aan elkaar zetten van beelden, het stitchen, geeft veel meer mogelijkheden. Panoramafotografie valt onder multishot technieken, waarbij meerdere opnamen worden gecombineerd (stitchen) om een ander/beter resultaat te verkrijgen. Hierbij kunnen we denken aan grotere beeldhoeken, maar ook aan mega-/giga pixel opnamen, perspectiefsturing, verkleining scherptediepte en beeldveldvergroting bij macrofotografie.

Meer informatie over deze workshop is te vinden in het forumdraadje.e-Boekhouden.nl