Nikon wint vier TIPA World Awards 2018

Nikon maakt vol trots bekend dat vier van haar producten zijn onderscheiden met een prestigieuze TIPA World Award 2018, gesponsord door de Technical Image Press Association (TIPA), een wereldwijde autoriteit op het gebied van fotografie en beeldverwerking. De Nikon D850 heeft de TIPA Award voor ‘Best DSLR Professional’ gewonnen, de Nikon D7500 won de ‘Best APS-C DSLR Expert’ award, de AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR is uitgeroepen tot ‘Best Professional Lens’ en de COOLPIX W300 is onderscheiden met de award voor ‘Best Rugged Camera’.
De awards zijn uitgereikt aan de beste foto- en beeldverwerkingsproducten die zijn uitgebracht tussen 1 april 2017 en 31 maart 2018. Redacteuren van prestigieuze tijdschriften over de hele wereld op het gebied van camera’s en beeldverwerking konden een stem op de genomineerde producten uitbrengen, onderverdeeld in diverse categorieën.

Het commentaar van de TIPA over de Nikon D850, winnaar van de ‘Best DSLR Professional’ award

De Nikon D850 heeft alle elementen in zich om verkozen te worden tot beste professionele D-SLR. Met zijn BSI CMOS-sensor van 45,7 MP, Nikon’s EXPEED 5-processor en de optionele MB-D18 multifunctionele battery pack in combinatie met de EN-EL18B accu die ook is toegepast op de D5, kan de D850 tot wel 9 bps vastleggen voor 51 opeenvolgende opnamen in raw-formaat (14-bits). De scherpstelling van de D850 is, met 99 kruissensoren en een speciale AF-processor die beelden kan vastleggen bij slechts -4 LW, zeer snel. Doordat de body is gemaakt van een robuuste magnesiumlegering en koolstofvezels is de D850 bovendien bestand tegen stof en waterdruppels. Één acculading is voldoende voor 1840 opnamen van volledige resolutie of 70 minuten HD-video.

Het commentaar van de TIPA over de Nikon D7500, winnaar van de ‘Best APS-C DSLR Expert’ award

De DX-formaat D7500 met 20,9 MP is bedoeld voor fotografen die gebruik willen maken van het volledige assortiment objectieven en de beeldbewerkingsexpertise van Nikon voor een middenklasse-prijs. Deze camera biedt fotografen de controle over diverse instellingen en beeldverwerkingsopties die goed doordacht zijn en zowel professionele functies als amateurfuncties combineren. De camera presteert zeer goed bij weinig licht, bevat een accu met een uitstekende gebruiksduur en een kantelbaar lcd-touchscreen van 3,2 inch. ISO-opties lopen uiteen van 100 tot 51.200 met een kortste sluitertijd van 1/8000 seconde bij een beeldsnelheid van 8 beelden per seconde van volledige resolutie. De camera biedt talrijke geavanceerde opties waarmee fotografen allerlei uiteenlopende creatieve beeldverwerkingsmogelijkheden kunnen verkennen.

Het commentaar van de TIPA over de AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, winnaar van de ‘Best Professional Lens’ award

Het bestaat: een objectief met een ingebouwde 1,4x-teleconverter, vibratiereductie van maximaal 4 stops, geavanceerde afdichting tegen stof en vocht, interne scherpstelling en de mogelijkheid om eenvoudig via een schakelaar de brandpuntsafstand te vergroten zodra de situatie daarom vraagt (van maximaal 400 mm tot 560 mm of tot maar liefst 840 mm op een DX-formaat camera). Dit objectief is speciaal gemaakt voor professionele sport- en natuurfotografen: bij gebruik in combinatie met professionele Nikon-camera’s zoals de D850 kunnen zelfs de buitenste randen van de beeldcirkel worden gebruikt als kruissensoren, waardoor de snelheid en kwaliteit van de scherpstelling nog verder toenemen. Dankzij de ingebouwde teleconverter is de beeldkwaliteit uitmuntend en niet alleen geoptimaliseerd als het gaat om de kwaliteit aan de randen, maar ook als het gaat om lichttransmissie.

Het commentaar van de TIPA over de COOLPIX W300, winnaar van de ‘Best Rugged Camera’ award

Actieve en avontuurlijke fotografen kunnen de Nikon COOLPIX W300 overal mee naartoe nemen. De COOLPIX W300 is waterdicht¹ tot op 30 meter, vorstbestendig² tot -10 graden C, schokbestendig³ en stofdicht. De COOLPIX W300 produceert niet alleen 4K-video en foto’s van 16 MP, maar ook time-lapse-films en is de meest ideale reisgenoot dankzij zijn ingebouwde GPS, elektronisch kompas, hoogtemeter, dieptemeter en luchtdruk- en waterdrukmeter. De beeldverwerkingsopties zijn zeer uitgebreid dankzij het ingebouwde NIKKOR-objectief met 5x optische zoom en Nikon’s hybride vibratiereductie. Bovendien kan men 4K UHD-video’s opnemen met prachtig stereogeluid en kan elke actie direct worden gedeeld met een smartapparaat via Bluetooth en ingebouwde Wi-Fi met behulp van de Nikon SnapBridge-app.

Ga voor meer informatie naar de website van de TIPA World Awards: www.tipa.com.

¹ Waterdicht: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die equivalent zijn aan JIS/IEC-beschermingsklasse 8 (IPX8). Het is mogelijk om tot 30 m diepte opnamen te maken gedurende circa 60 minuten.
² Vorstbestendig/stofdicht: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die equivalent zijn aan JIS/IEC-beschermingsklasse 6 (IPX6)
³ Schokbestendig: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die voldoen aan MIL-STD 810F Method 516.5-Shock (waarbij we de camera laten vallen op een multiplex plaat van 5 cm dik vanaf een hoogte van 240 cm)

Bron: Nikon Persbericht verstuurd door Grayling

Laat een antwoord achter