za 18 mei: Voorjaarswandeling [Lutterzand]

Het is weer tijd voor de (inmiddels) traditionele voorjaarswandeling van Regio Oost! Deze vindt dit jaar plaats in het natuurmonument Lutterzand in Twente. Het Lutterzand is een uitgestrekt natuurgebied met jeneverbesstruiken, dennenbossen en kleine heideveldjes. Het gebied wordt voor een groot deel doorsneden door het grillige stroomdal van het riviertje de Dinkel. Dit riviertje is nog één van de weinige in Nederland dat zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden en prachtig door het landschap slingert. Het meandert sterk en veroorzaakt diepe insnijdingen in de bodem. De ijsvogel kan je maar zo tegenkomen aan de oevers van de Dinkel. De steile zanderige oevers zijn ideaal als broedplaats en vanaf omgevallen bomen vindt hij z’n visje. Verder is dit het domein van de grote gele kwikstaart en ook de oeverzwaluw, voor het broeden aangewezen op de steile Dinkeloevers, is nog af en toe waar te nemen. Her en der zijn langs de oevers stuifzandterreinen.

We gaan hier een mooie, niet inspannende wandeling van maximaal 3,7 km maken, afhankelijk van het groepstempo. De nadruk ligt uiteraard op het fotograferen en eventueel kunnen we de route onderweg zonder problemen inkorten naar minder dan 3 km. Iedereen krijgt dus ruim de tijd om z’n plaatjes te schieten! Het begin en eindpunt is het Paviljoen Lutterzand waar de club na afloop voor koffie/thee zorgt. Op de foto een impressie van de Dinkel.

Wat:  Voorjaarswandeling
Wanneer: zaterdag 18 mei 2019
Tijd: 09:00 uur
Waar:  natuurmonument Lutterzand
Adres: Restaurant Paviljoen Lutterzand, Lutterzandweg 12, 7587 LH DE LUTTE (gemeente Losser)
Parkeren: ter plaatse, geen kosten
Kosten: geen
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson
Aanmelden: via de webshop, klik hier
regiocoördinator/contactpersoon?
Martin Thomasson (Forum: MartinT)

Deelname aan de wandeling is alleen mogelijk voor leden van Nikon Club Nederland.
Neem je lidmaatschapskaart mee.

 e-Boekhouden.nl