In een exclusieve fotoreeks, vandaag uitgebracht door Nikon, kijkt fotograaf Tomas Sentpetery dieper en toont hij populaire reisbestemmingen in Europa vanuit een ander perspectief, zowel boven als onder de grond.

In de wetenschap dat bekende plaatsen altijd meer te bieden hebben dan we aanvankelijk zien, bezocht Tomas vijf Europese toeristische bestemmingen, Londen, Parijs, Krakau, Napels en de zuidkust van Spanje, om er originele reisfoto’s te maken. Gewapend met een selectie NIKKOR FX- en DX-objectieven en camera’s verkende hij de buitengewone plekken onder deze bekende locaties en legde ze vast. Van de verlaten gangen van het Londense metronetwerk tot de oogverblindende Wieliczka-zoutmijn in de buurt van Krakau via de uitgestrekte Barrio de Cuevas in Spanje, het grootste complex grotwoningen van Europa, laten de beelden zien dat er nog steeds onverwachte plaatsen zijn om te verkennen. U kunt de volledige fotoreeks hier bekijken.

Dankzij de historische steden, uiteenlopende culturen en wereldberoemde bezienswaardigheden is Europa een favoriete bestemming voor zowel reizigers als reisfotografen. Tomas wilde echter een stapje verder gaan. Hij wilde NIKKOR DX-objectieven op de Nikon D7500 gebruiken om het bovengrondse deel van Europese reisbestemmingen* te fotograferen, terwijl hij met NIKKOR FX-objectieven op het Nikon’s topmodel, de Nikon D850, wilde vastleggen wat zich onder de oppervlakte bevindt.

Laat een antwoord achter