Nikon COOLPIX P1000

Maak kennis met de camera met telescoop-eigenschappen:
de COOLPIX P1000 met megazoom

 Nikon introduceert de gloednieuwe COOLPIX P1000, de enige compactcamera ter wereld met 125x optische zoom.  Opnamen van maanlandschappen, foto’s van wilde dieren of vliegtuigen in de verte, gebruikers kunnen nu onderwerpen vastleggen die voorheen buiten hun bereik lagen.
Met deze buitengewone camera van 16 MP maak je met gemak schitterende foto’s en video’s. De 125x optische zoom biedt ’s werelds grootste zoombereik van 24-3000 mm (omgerekend naar kleinbeeldformaat). De 250x Dynamic Fine Zoom breidt de bovengrens digitaal uit tot maar liefst 6000 mm. Dit is voldoende zoomkracht om zelfs details van kraters op de maan vast te leggen.

Een lichtsterk f/2.8 NIKKOR-objectief biedt uitstekende resultaten bij weinig licht. Nikons geavanceerde objectieftechnologieën beperken vertekening tot een minimum en bieden opmerkelijk scherpe beelden, zelfs wanneer opnamen worden gemaakt bij ultrazoom-brandpuntsafstanden. Dankzij RAW-ondersteuning kunt u ongecomprimeerde beeldbestanden opslaan en exporteren naar uw favoriete beeldbewerkingsprogramma. Daarnaast kunnen filmmakers supertele videobeelden in 4K/UHD opnemen: perfect voor het ver af filmen van wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, zegt hierover: “Als je foto’s van een supermaan wilt maken of jonge vogeltjes wilt filmen die het nest verlaten, is de COOLPIX P1000 daarvoor de perfecte camera. Dankzij het ongelooflijke zoombereik van groothoek tot supertelezoom heb je de vrijheid om uit te zoomen om het gehele onderwerp vast te leggen of om in te zoomen op de kleinste details. Deze compacte camera met megazoom weegt ook minder dan een kwart van het gewicht van een D-SLR-camera met een superteleobjectief, dit maakt deze camera uitermate geschikt om tijdens wandelingen of op reis te gebruiken.”
Overzicht van belangrijke kenmerken:

  • Zeer krachtige zoom. De mogelijkheden zijn nu onbegrensd. Maak opnamen met 125x optische zoom (24-3000 mm) en 250x Dynamic Fine Zoom (6000 mm).² ³
  • Verbluffend fraaie opnamen. De combinatie van het lichtsterke f/2.8 NIKKOR-objectief, de beeldsensor van 16 MP, de EXPEED-beeldprocessing en RAW-ondersteuning leveren zeer scherpe resultaten op.
  • Supertele 4K-films. Maak eenvoudig 4K/UHD-filmopnamen van 30p of neem Full HD-videobeelden (1080p) op met een beeldsnelheid tot maximaal 60p. Maak video’s met stereogeluid en profiteer van ongecomprimeerde HDMI-uitvoer.
  • Stabiele beelden. Optische vibratiereductie (VR) met dubbele detectie gaan de effecten van cameratrilling tegen voor scherpere foto’s en video’s. Vibratiereductie met de stand Actief biedt een stabieler zoeker- en monitorbeeld.
  • Elk perspectief. De heldere LCD-monitor van 3,2 inch met 921.000 beeldpunten kan in bijna elke richting worden gekanteld en gedraaid.
  • Soepele zoomregeling. Een grote grip en een zijzoomknop vergemakkelijken de bediening. Met de terugkeerzoomknop wordt het objectief direct ingetrokken van supertelezoom naar een grotere hoek, zodat onderwerpen die buiten beeld zijn geraakt gemakkelijk weer in beeld gebracht kunnen worden.
  • Perfecte resultaten. Dankzij RAW-ondersteuning kunnen gebruikers ongecomprimeerde beeldbestanden opslaan en het maximale uit het beeld halen in een beeldbewerkingsprogramma.
  • Deel wonderschone opnamen. Dankzij SnapBridge-technologie kunnen gebruikers tijdens het fotograferen foto’s met een smartapparaat synchroniseren. SnapBridge maakt het ook mogelijk om de camera op afstand te bedienen met uw smartapparaat. SnapBridge-compatibel: de SnapBridge-app van Nikon moet op een compatibel smartapparaat worden geïnstalleerd voordat SnapBridge met deze camera kan worden gebruikt.

 

Persbericht van Nikon.nl

Laat een antwoord achter