za 19 okt – Slag om Grolle – Regio Oost

[Foto: Martin Thomasson]

wat?
Historisch evenement ‘Slag om Grolle’
wanneer?
zaterdag 19 oktober 2019, 11.00 uur
waar?
Café De Kroon
Notenboomstraat 46
7141 AD  GROENLO
parkeren?
Op eigen gelegenheid op de aangegeven parkeerterreinen
deelname?
Alleen voor leden (neem geldige lidmaatschapskaart mee); maximaal 25 deelnemers
Aanmelden in de webshop.
kosten?
NCN geen; maar entreetickets voor Groenlo zelf betalen (on-line goedkoper dan aan de kassa!)
aanmelden?
via de webshop
regiocoördinator/contactpersoon
Martin Thomasson (Forum: MartinT)

Bekijk alle informatie over dit event op het Forum

Elke twee jaar wordt in Groenlo deze Slag om Grolle nagebootst. Dit is een groots 3 dagen durend evenement waarbij alles wat plaatsvindt zo dicht mogelijk bij de historische waarheid komt. Vanuit de hele wereld komen re-enactors (mensen die de levende geschiedenis naspelen) naar Groenlo, die tijdens deze dagen de “Slag om Grolle” naspelen op historische grond. Dit jaar doen meer dan 1500 zeventiende-eeuwse soldaten uit de hele wereld mee, tot aan Australiërs en Amerikanen toe! Uniek is ook de cavalerie op het slagveld, speciaal getrainde paarden die door de herrie van de slag in vol galop door het strijdtafereel rennen!

Als iets het waard is om gefotografeerd te worden, dan is het dit bonte spektakel wel! Je kunt er natuurlijk individueel naar toe gaan, maar het is uiteraard veel leuker met een groep
gelijkgestemde NCN’ers te gaan. Bovendien hebben we binnen onze gelederen een geboren en getogen Groenloër, Robert de Jong, (Forum: Erpeewee), die zich bereid heeft verklaard om als onze gids te fungeren. Prachtig!
Wij volgen die dag dus Robert en komen dan op de beste plekjes!!

Organisatie
• De Slag om Grolle duurt drie dagen: vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017. Van 09.00 uur ‘s ochtends tot 16.00 uur ‘s middags wordt entree gevraagd, daarbuiten is het evenement vrij toegankelijk.
• Er zijn speciale ticketprijzen online. Aan de kassa is het duurst! Zie hiervoor de website.
• Op het gehele evenement betaal je in de buitenhoreca met de speciale ‘Slag om Grolle’-munt. Deze is op diverse plekken verkrijgbaar bij de muntenkassa’s. Ook een aantal cafés en restaurants accepteert deze munt.
• De daadwerkelijke nabootsing van de Slag vindt plaats op het Schootsveld, op loopafstand, net buiten het centrum. Houd rekening met de daverend harde knallen van de kanonnen en zorg voor gehoorbescherming: oordoppen of een echte oorbeschermer! Die zijn echt onmisbaar!

meer informatie
http://www.slagomgrolle.nl

 e-Boekhouden.nl