za 7 dec: Masterclass Nikon Autofocus Deel 1 [Uitverkocht]

Regio Midden-Nederland organiseert een Masterclass Nikon Autofocus Systeem Deel 1
Deze workshop is uitverkocht, je kunt je dus niet meer aanmelden.

wat?
Workshop Nikon Autofocus Systeem, Deel 1 van 2
wanneer?
Zaterdag 7 December 2019; 13.00-18.00 uur. (incl. pauzes en uitloop)
waar?
De Hilt – Eemnes (Regio Midden Nederland)
Hasselaarlaan 1c
3755 AV  EEMNES
parkeren?
Gratis, ruime parkeerplaats
deelname?
Alleen voor leden (gratis, maximaal 25 deelnemers; neem geldige lidmaatschapskaart mee). Aanmelden via de webshop is verplicht
regiocoördinator/contactpersoon?
Dennis Wachtel
programma
Nikon-camera’s hebben de beste autofocussystemen die er op de markt zijn. Als ik dat hier zo stel denk ik dat er, zeker op dit Forum, weinig mensen me tegen zullen spreken. Bij het woord Autofocus zou je hopen dat álles vanzelf gaat. Dat is niet zo – er zijn vooraf instellingen nodig.Weten we eigenlijk wel hoe we die camera van ons moeten instellen zodat hij in een gegeven situatie werkelijk goed scherp stelt? En weten we ook waarom dat zo moet? Want wat in de ene situatie goed werkt, kan in een andere mislukte beelden opleveren. Instellingen die bij statische onderwerpen als natuurfotografie en architectuur prima zijn, zullen bij sport- en actiefotografie alles behalve optimaal zijn.In de praktijk blijkt dat de kennis om onze camera goed in te stellen nogal eens te kort schiet. Dat is ook niet raar, want er zitten veel aspecten aan. Maar daar gaan we als Nikon Club Nederland iets aan doen!Wij organiseren een Masterclass Nikon Autofocus Systeem. Emile de Jong van Nikon School, gaat ons op 7 december helemaal bijspijkeren. En met dat bijspijkeren bedoel ik dat we niet aan de oppervlakte blijven! Het wordt een in-depth workshop, met een theoretisch deel waarin we uitleg krijgen hoe de systemen werken en een hands-on deel waarin we onder leiding van Emile zelf camera-instellingen gaan oefenen en vragen kunnen stellen. We gaan alles horen over hoe het Nikon systeem werkt, over de diverse autofocus modes, de diverse veldstanden, scherpstelselectie en vergrendeling, de verschillende focus technieken en nog veel, veel meer.Kortom: alle ins en outs van het Nikon Autofocus Systeem worden besproken.Om het geheel behapbaar te houden worden theorie en praktijk in twee afzonderlijke stukken opgeknipt. Tijdens de dag zal worden afgewisseld tussen theorie-uitleg en het in de praktijk brengen van de geleerde materie. Tussen door krijgt u een broodjes lunch aangeboden, waarbij alles even rustig kan bezinken.Het volledige programma van de Masterclass bestaat uit 2 delen. Het tweede deel wordt begin 2020 gepland. De exacte datum hiervoor volgt nog.Vermeld bij inschrijving even het type camera waarmee je mee wilt doen. Het eenvoudigst gaat dat via een PB aan mij. Graag duidelijk naam en camera.Het Programma deel 1:
• Korte geschiedenis Nikon Autofocus
• Wat is dat eigenlijk: autofocus?
• Welk systeem heb ik?
• Instellen van de camera: welke knoppen?
• Wanneer AF-S en AF-C
• Welke AF-Veldstand bij welk onderwerp
• De juiste combinaties maken
• Valkuilen AF systeem
• Persoonlijke Menu Instellingen Autofocus
• Back Button AF
• AF: koppeling met lichtmeter, beide systemen optimaal benuttenHet Programma deel 2 (nog te plannen):
• Vragen en feedback over Masterclass deel 1
• AF bij Liveview op DSLR
• AF bij Z series camera (permanent Liveview
• Autofocus: Systeem of DSLR? Welke kies je.
• Autofocus uit: optimale scherpstelling met de hand (MF)
• Praktijk: AF gebruiken bij sport en wildlife: panning
• Praktijk: AF Fijnafstelling leren gebruiken: hoe kalibreer ik mijn objectieven?
• 10 toptips voor AF


e-Boekhouden.nl