za 15 feb: Workshop Luminar 4 [DEVENTER]

Zaterdag 15 februari 2020: Workshop Luminar 4 beeldbewerkingssoftware – Regio Oost

LET OP: deze workshop is waarschijnlijk volgeboekt, maar op het laatste moment kunnen er nog plaatsen vrijkomen.
Controleer dus regelmatig deze link in de webshop!

wanneer?
zaterdag 15 februari 2020; 10.00-13.00 uur.
waar?
Leslokaal Digidiaal
H.G. Gooszenstraat 1
7415 CL  DEVENTER
Er kan naast het gebouw gratis geparkeerd worden
deelname?
Alleen voor leden (neem geldige lidmaatschapskaart mee). de kosten bedragen €15,00 per persoon, er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelden kan uitsluitend via de webshop.
regiocoördinator/contactpersoon?
Martin ThomassonProgramma
De respons op mijn peiling om te bezien of er voldoende belangstelling bestaat voor het beeldbewerkingprogramma Luminar 4.1.0 van de firma Skylum is zo positief dat ik deze workshop wil laten doorgaan.
Even nog herhalen wat ik in de tekst bij de peiling over Luminar heb gezegd:
De komst van het abonnementssysteem van Adobe voor Lightroom en Photoshop heeft een boost gegeven aan de concurrentie om met eenmalige betaalpakketten op de markt te komen. Zo zijn er DxO Photolab, Affinity Photo, Capture One en vast nog meer die ik niet bij naam ken.
Een van die programma’s is Luminar van de firma Skylum. Ze hebben recentelijk hun laatste versie van het programma, Luminar 4.1.0, uitgebracht. Dit programma heeft door het gebruik van Artificial Intelligence een aantal features die ik in die vorm nog niet bij de concurrentie gezien heb. Het is eigenlijk een combinatie van Lightroom en Photoshop. Volgens mij loopt dit programma voorop in de ontwikkeling van beeldbewerkingssoftware! Tijd voor ons om hier kennis van te nemen!
Je kunt bijvoorbeeld supereenvoudig met één muisklik de lucht veranderen op een foto met hun AI Sky Replacement. Dat kan natuurlijk ook in PS, maar daar is het veel meer werk. Bovendien verandert in Luminar 4.1.0 niet alleen de lucht, maar ook de lichtinval ten gevolge van de veranderende lucht op bijvoorbeeld gebouwen, waardoor het effect heel natuurlijk overkomt. Ze claimen, zoals eerder gezegd, dat er gebruik is gemaakt van Artificial Intelligence om dit effect te bereiken. Hoe dan ook, het resultaat is verbluffend! En je kunt dat effect zelf bijstellen als je het te zwaar aangezet vindt.
Verder is er de AI Skin & Portrait Enhancer. Met dit stukje software is het kinderlijk eenvoudig om de huid te verzachten, lippen bij te kleuren, wenkbrauwen aan te zetten etc. Vooral portretfotografen zullen hier veel tijd mee winnen.
Verder is er nog AI Stucture, AI Enhance, en nog een aantal andere mogelijkheden. Sommige kun je ook doen in LR of PS, maar vaak is het daar omslachtiger.
Je kunt het programma zowel op de Mac als op Windows machines draaien en behalve als plug-in kan je het ook stand-alone gebruiken. Kijk verder maar eens bij skylum.com , daar kun je ook verschillende effecten bekijken.Jan Haitsma van Digidiaal gaat ons in een drie uur durende workshop alle ins en out van dit programma bijbrengen. Hij neemt ons stap voor stap mee in de opbouw, interface, de diverse filters, het werken met lagen en de diverse plug-ins die je extra kunt toevoegen. Je leert in deze workshop om Luminar te gebruiken in jouw huidige workflow naast bijvoorbeeld Photoshop en Lightroom. Maar ook de toepassing als stand alone pakket wordt besproken.Digidiaal heeft een deal met Skylum waardoor deelnemers na afloop van de workshop dit software pakket met een kortingscode van Digidiaal extra voordelig kunnen aanschaffen!Praktisch:
• Het aantal deelnemers voor deze workshop is 12. Meer plaatsen zijn er niet in het leslokaal!
• Neem je laptop mee. Er wordt uitleg gegeven op een groot scherm, maar tegelijkertijd meedoen op je eigen laptop kan prima.
• Je kunt bij Skylum een testversie downloaden voor de workshop. Doe dit niet te snel, want hij is maar een paar weken te gebruiken!
• Er is geen lunch voorzien. Wel koffie en thee.Let op!
Het is altijd moeilijk te voorspellen bij onze activiteiten hoeveel aanmeldingen er komen. Het maximale aantal van 12 is gebaseerd op ervaringen door de jaren heen, maar ik kan er ook naast zitten en is er veel meer belangstelling dan verwacht.
Daarom: Als je bij aanmelding bericht krijgt dat de workshop vol is, stuur mij dan een e-mail, waarin je aangeeft dat je mee wilt doen. Bij voldoende extra aanmeldingen kan ik proberen uit te wijken naar een andere, ruimere zaal in Deventer.


e-Boekhouden.nl