Nieuwe Nikon-ambassadeurs

Marie Bärsch en Marsel van Oosten Nikon-Ambassadeurs

Gerenommeerde fotografen Marie Bärsch en Marsel van Oosten treden toe tot het gezelschap van Nikon-ambassadeurs voor Europa

Nikon Europe B.V. verwelkomt de bekroonde natuur- en landschapsfotograaf Marsel van Oosten en modefotografe Marie Bärsch als nieuwe Nikon-ambassadeurs voor Europa. Als experts in hun vakgebied treden Marie en Marsel toe tot een gezelschap van enkele van de meest getalenteerde en invloedrijke Nikon-fotografen die in Europa werken en die worden bewonderd om hun passie, energie en toewijding aan beeldende kunst.

Blue Island, Foto Marsel van Oosten

Marsel van Oosten

Na zijn afstuderen in Art Direction aan de kunstacademie begon de in Nederland geboren Marsel zijn carrière in de reclame met een veelgeprezen tv-commercial voor een Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie. Hierdoor werd zijn liefde voor de natuur en zorg voor het milieu versterkt.Aanvankelijk zag Marsel fotografie vooral als een manier om de snelle reclamewereld te ontvluchten. Maar na een reis door Tanzania, waar hij de dieren op de Serengeti van dichtbij kon bekijken, ontwikkelde hij een echte passie voor natuurfotografie. Vijf jaar later verliet Marsel de reclamewereld om fulltime fotograaf te worden. Een keuze waarvan hij geen seconde spijt heeft gehad.

Foto Marsel van Oosten

Foto Marsel van Oosten

Marsel vertelt: “Mijn foto’s vormen een persoonlijke, artistieke interpretatie van de natuur. Terwijl we genieten van de planeet, is het belangrijk om te onthouden dat deze kwetsbaar is. Ik hoop dat mensen door mijn foto’s de wonderen der natuur op onze aarde meer gaan waarderen en dat ze zich meer bewust worden dat het van groot belang voor onszelf en voor toekomstige generaties is om onze planeet te beschermen”.
Marsels unieke benadering van compositie, belichting, kleur en perspectief heeft de fotograaf vele belangrijke onderscheidingen opgeleverd, waaronder de titels Wildlife Photographer of the Year, Travel Photographer of the Year en International Nature Photographer of the Year. Wat betreft uitrusting vertrouwt Marsel voor het merendeel van zijn natuurfotografie op het robuuste karakter van Nikon’s D5 en gebruikt hij de D850 en de nieuwe systeemcamera Z 7 voor meer landschapsgerichte opnamen.

Marsel zegt tot slot: “Tot Nikon-ambassadeur voor Europa worden benoemd, is een echte eer. Dankzij de camera’s, de objectieven en de telkens verder ontwikkelde technologie van Nikon heb ik de afgelopen jaren zo veel speciale foto’s kunnen maken. Ik vond het bijvoorbeeld geweldig om de nieuwe Z 7 onlangs uit te testen: de beeldkwaliteit is beter dan ik had kunnen hopen en doordat de camerabody licht is, kan ik de camera op mijn toekomstige reizen meenemen zonder last van het gewicht te hebben.

Foto Marie Bärsch

Foto Marie Bärsch

Marie Bärsch

De in Leipzig wonende Marie viert met haar fotografie de schoonheid,door mensen in een sfeervolle en exotische omgeving te plaatsen en zo prachtige portretten en redactionele artikelen te creëren. Marie werd in 2013 professioneel fotografe en heeft de afgelopen vijf jaar de wereld rondgereisd en met haar werk voor publicaties zoals VOGUE, Women’s Health, ELLE en Harper’s Bazaar krachtige en expressieve beelden van schoonheid en mode vastgelegd.

Foto Marie Bärsch

Foto Marie Bärsch

Marie zegt: “Mijn visie is om schoonheid via esthetiek vast te leggen door mensen, omgevingen en vooral licht te gebruiken en daardoor iets anders te kunnen bieden. Ik vind het een waar voorrecht gerekend te worden tot een van de meest interessante verhalenvertellers en kunstenaars van Europa.Doordat de camera´s en objectieven van Nikon voorzien in de behoefte van Marie om flexibel en snel te werken, hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan haar ontwikkeling tot internationale modefotografe. Haar uitrusting omvat de Nikon D850, die bekend staat om zijn snelheid, lichtgevoeligheid en beeldkwaliteit, naast de nieuwe systeemcamera´s Z 6 en Z 7, met de grote Z-vatting waarmee haar reportagebeelden een nog betere lichtkwaliteit krijgen. Haar favoriete objectieven zijn de AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED, AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G en de AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G en onlangs zijn daar de S-Line-objectieven NIKKOR Z 50mm f/1.8 S, NIKKOR Z 35mm f/1.8 S en NIKKOR Z 24-70mm f/4 S bijgekomen.“Ik heb de apparatuur van Nikon altijd bij mij en met de komst van de Z 6 en de Z 7 weet ik dat ik nu met slechts een paar apparaten het juiste perspectief en de juiste kwaliteit kan bereiken, wat de locatie ook is.

Yvonne Schaefers, Sponsorship, Events & B2B Marcom Manager, Nikon Europe B.V.: “Hoewel Marsel en Marie zeer verschillende fotografen zijn, hebben ze hun toewijding aan fotografie en hun ambitie om iets werkelijk unieks te creëren met elkaar gemeen. We verheugen ons erop om deze speciale partnerschappen via de Nikon-ambassadeurs voor Europa voor te zetten.”

Nikon-ambassadeurs voor Europa
De Nikon-ambassadeurs voor Europa zijn getalenteerde, invloedrijke creatieve personen die de moderne tijdgeest vertegenwoordigen door de nieuwste beeldtechnologieën te gebruiken en daarbij aandacht te vragen voor maatschappelijke trends.

Foto Marie Bärsch

Foto Marie Bärsch

The Hottest Desert on Earth, Foto Marsel van Oosten

The Hottest Desert on Earth, Foto Marsel van Oosten

Foto Marsel van Oosten

Foto Marsel van Oosten

 

 

 

 

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl