Nieuwe NIKKOR Z 85mm f/1.8 S

NIKKOR Z 85mm f/1.8 S

Maak kennis met de nieuwe lichtsterke NIKKOR Z 85mm f/1.8 S

Nikon introduceert een nieuw, lichtsterk portretobjectief binnen de Nikon Z-familie. De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S stelt razendsnel scherp en laat verbluffend scherpe details zien over het hele beeld. Met dit fullframeobjectief voor de Nikon Z-series kunnen onderwerpen met een adembenemende helderheid geportretteerd worden, zowel in foto’s als in video’s.

Dankzij de geavanceerde optische prestaties van de NIKKOR Z 85mm f/1.8 S kunt u in elke situatie indrukwekkende resultaten behalen. De scherpte is uitstekend van rand tot rand, zelfs wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma van f/1.8. De bokeh ziet er prachtig natuurlijk uit en lichtvlekken worden ook in situaties met tegenlicht effectief tegengegaan.

Overzicht van belangrijkste kenmerken

  • NIKKOR Z: doordat dit objectief voor de grote Z-vatting van Nikon is ontworpen, kunt u meer licht over het hele beeld vastleggen.
  • S-Line: een nieuwe dimensie in optisch ontwerp. Anti-reflecterende Nano Crystal Coat. Soepel, geluidloos en een meervoudig scherpstelsysteem.
  • Scherpe details: uitzonderlijke prestaties van rand tot rand. Kortste scherpstelafstand van slechts 0,8 m.
  • Robuuste constructie: elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht en beschermt tegen stof en waterdruppels.
  • Geweldig voor video’s: geluidloze diafragma-aanpassing en praktisch geluidloze AF. Variatie in brandpuntsafstand is vrijwel verdwenen.
  • Aanpasbare instelring: kan voor handmatige scherpstelling (standaard), diafragmaregeling of belichtingscorrectie worden gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S is waarschijnlijk begin september beschikbaar voor een consumentenadviesprijs van €899,-

Bron: Grayling/Nikone-Boekhouden.nl