Nikon sponsort Marilyn Stafford Fotoreportage Award

Marilyn Stafford. Foto: Nina Emett

[Foto: Nina Emett]

Nikon is de trotse sponsor van de Marilyn Stafford FotoReportage Award

Nikon kondigt met trots aan dat het de Europese sponsor van de Marilyn Stafford FotoReportage Award 2019 is. De wereldwijde competitie, die mogelijk wordt gemaakt door FotoDocument, is bedoeld om getalenteerde vrouwelijke fotografen in het zonnetje te zetten. Daarnaast belicht het de grote rol die fotojournalistiek en documentairefotografie kunnen spelen bij het onder de aandacht brengen van belangrijke, maar tot nu toe nog nauwelijks gerapporteerde sociale, ecologische, economische en culturele vraagstukken.

De in de VS geboren en in het VK gevestigde, gerenommeerde fotografe Marilyn Stafford stelde de onderscheiding in 2017 in om vrouwen in dit vakgebied te helpen de erkenning te krijgen die ze verdienen. Marilyn haar eigen documentairefotografie over Algerijnse vluchtelingen in Tunesië werd beroemd en haalde in 1958 de voorpagina van The Observer, waardoor de benarde situatie van de vluchtelingen onder de aandacht van de wereld werd gebracht.
De nu jaarlijkse onderscheiding stelt £2000 ter beschikking om een professionele vrouwelijke fotograaf in staat te stellen een documentair fotoverslag te maken. Daarnaast biedt het een platform aan vrouwelijke fotografen, binnen het traditioneel door mannen gedomineerde vakgebied van de fotojournalistiek , waarop ze hun werk kunnen promoten. Het optreden van Nikon als sponsor doet recht aan de voortdurende inzet van het bedrijf om vrouwelijk talent binnen de fotografiebranche te koesteren.

Grondlegster en baanbrekend fotografe Marilyn Stafford
“Ik ben ontzettend blij dat we voor de onderscheiding van dit jaar samen kunnen werken met Nikon. Ik ben zelf een Nikon-gebruiker en de apparatuur van Nikon is gedurende mijn gehele carrière een betrouwbare metgezel geweest en heeft mij en talloze andere fotografen in staat gesteld om ons cruciale werk te doen. De ondersteuning van Nikon is van essentieel belang om licht te kunnen werpen op enkele van de meest urgente wereldwijde vraagstukken en om duidelijk te maken hoe vrouwen door middel van de kracht van hun fotografie helpen deze vraagstukken aan te pakken.”

Rebecca Newton, PR Manager van Nikon UK
“We zijn verheugd om als sponsor op te treden voor de Marilyn Stafford FotoReportage Award die is ingesteld ter bevordering van het ongelooflijk belangrijke werk dat door talentvolle vrouwelijke fotografen in heel Europa en de rest van de wereld wordt verricht. Fotografen voorzien van de apparatuur waarmee ze hun verhalen kunnen vertellen, staat centraal bij wat we doen. We zijn vereerd om ondersteuning te mogen bieden aan hen die volgen in de voetstappen van Marilyn Stafford zelf en door middel van inspirerende beelden werkelijke veranderingen in de wereld bewerkstelligen.”

Deelnemen
Aanvragen kunnen nu worden gedaan door vrouwelijke fotografen van elke nationaliteit en in elke fase van hun carrière, mits ze ten minste één documentair fotoverslag hebben gemaakt waarin positieve oplossingen op lokaal of mondiaal niveau voor de belangrijkste vraagstukken ter wereld worden gepresenteerd. Inzendingen worden beoordeeld door een panel van deskundigen uit de branche, waaronder Marilyn Stafford en Rebecca Newton van Nikon. De winnares wordt in december bekendgemaakt en ontvangt de beurs voor haar project. Tevens wordt haar uiteindelijke werk op de Nikon School in centraal Londen vertoond aan een speciaal daarvoor uitgenodigd publiek.

Bron: Nikon/Grayling

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl