Nieuw: de Z 6 II en de Z 7 II

De volgende generatie van de topklasse Z 7- en Z 6-systeemcamera’s

De full-frame Z 7II en Z 6II zijn ontworpen rondom de zeer grote Z-vatting en het flink groeiende assortiment NIKKOR Z-objectieven. Beide modellen zijn nu voorzien van twee EXPEED 6-processors, snellere en grotere buffers ter ondersteuning van snelle continu-opnamen en twee kaartsleuven die plaats bieden aan één UHS-II SD- en één XQD- of CFexpress-kaart. Daarnaast kunnen beide camera’s nu ook video’s opnemen in 4K/60p1. De optionele MB-N11 battery grip beschikt over knoppen voor verticale bediening en biedt extra stabielere grip bij opnames. De nieuwe WR-R11b draadloze afstandsbediening biedt uitkomst bij het op afstand bedienen van de camera en voor het draadloos aansturen van externe flitsers zoals de SB-5000.

Z 7II

De Z 7II is de nieuwste ontwikkeling van de bekroonde Z 7, met een superieure scherpstelling op het onderwerp, een hoge resolutie en een robuuste betrouwbaarheid. De camera heeft een groter dynamisch bereik en sterke prestaties over het grote ISO-bereik. Dankzij zijn grote verwerkingskracht en buffercapaciteit maakt de camera opnamesnelheden van 10bps mogelijk. Fotografen kunnen nu in één serieopname 200 JPEG-beelden met volledige resolutie schieten of 77 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden vastleggen.
De Z 7 II biedt verbeterde AF-functies voor Breedveld-AF als mensen of dieren het onderwerp zijn, AF bij weinig licht en AF met meevolgende scherpstelling waarvan de werking vergelijkbaar is met die van 3D-tracking. De elektronische zoeker (EVF) met 3.690.000 beeldpunten biedt een natuurlijker beeld, met minder black-out dankzij de hoge vernieuwingsfrequentie.
De camera is geschikt voor gevorderde en professionele fotografen die op zoek zijn naar ongeëvenaarde weergave van details in het onderwerp. Denk aan een portretfotograaf die met hoge snelheid opnamen maakt om texturen in huid, haar, kleding en make-up vast te leggen, tot een landschapsfotograaf die robuuste, lichte apparatuur nodig heeft om onder barre weersomstandigheden natuurscènes te kunnen vastleggen.

Z 6II

De Z 6II bouwt voort op het succes van de Z 6. De camera biedt robuustheid en gebruiksgemak. Het geeft de mogelijkheid om cinematische video’s van professionele kwaliteit te produceren en biedt krachtige prestaties wanneer je momenten op beeld vastlegt. Doordat de camera stofbestendig en spatwaterdicht is, kunnen continu-opnamen ook onder barre omstandigheden worden gemaakt. Dankzij de nieuwe optie om de scherpstelringrichting om te draaien, kunnen gebruikers handmatig scherpstellen draaien in de richting die ze gewend zijn.
Voor videografen kan de camera in zowel het FX- als het DX-beeldveld 4K UHD en Full HD video’s produceren. De HLG-opname-indeling van de camera behoudt meer details, een groter dynamisch bereik en meer contrast, waardoor benodigde nabewerking tot een minimum wordt beperkt[1] Oogdetectie AF en dierdetectie AF zorgen dat tijdens video-opnamen beter op het onderwerp wordt scherp gesteld. Deze AF-mogelijkheden worden ook ondersteund in de fotografie stand en werken samen met de verbeterde snelheid en kracht van de camera. De Z 6II ondersteunt bij continu-opnamen een snelheid van 14 bps[2] en een groter maximaal aantal opnamen: 200 JPEG-beelden of 124 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden in één serieopname.
De Z 6II is geschikt voor gebruikers die met een compact systeem niet alleen foto’s willen maken, maar ook hoge kwaliteit cinematische video’s willen opnemen. De camera is perfect voor professionele videoproductie of bijvoorbeeld huwelijksfotografie, waarbij wendbaarheid, flexibiliteit en een compromisloze uitvoerkwaliteit van essentieel belang zijn.

Het Z-vattingsysteem van Nikon

Beide camera’s maken gebruik van het Z-vattingsysteem van Nikon dat ervoor zorgt dat licht de gehele sensor bereikt, inclusief de uiterste hoeken. Als de camera’s worden gebruikt met het assortiment NIKKOR Z-objectieven, of samen met de FTZ-adapter met de meer dan 300 NIKKOR-objectieven wordt gecombineerd, kunnen fotografen Nikon’s traditie van optische uitmuntendheid en innovatie tot ongekende hoogten laten stijgen.

Accessoires

De MB-N11 battery grip beschikt over een ontspanknop en bedieningselementen voor verticale opnamen. De battery grip beschikt ook over een USB-C-poort, waarmee twee batterijen achter elkaar kunnen worden opgeladen wanneer de battery grip is losgekoppeld van de camera.

De WR-R11b draadloze afstandsbediening (ontvanger) maakt draadloze bediening van de ontspanknop van de camera mogelijk en kan de ontspanknoppen van meerdere camera’s synchroniseren die zijn gekoppeld aan de hoofdcamera. De WR-R11b is compatibel met bepaalde Nikon-camera’s en deze afstandsbediening kan tevens worden gebruikt om externe flitsers zoals de SB-5000 Speedlight te bedienen in opstellingen voor geavanceerde draadloze flitssturing. De WR-R11b is ook geschikt voor de WR-1 draadloze afstandsbediening, een professionele afstandsbediening met een groot bereik.

Ga voor extreme details. Z 7II

Meer kracht, meer detail: De grote Z-vatting werkt samen met de grote full-frame sensor van 45,7 MP en twee EXPEED-processors. Je profiteert daardoor van een groter dynamisch bereik en helderder beelden over het grote ISO-bereik. Zo kun je video opnemen met resoluties tot 4K/60p.
Maximale snelheid en betrouwbaarheid: Met twee kaartsleuven kun je UHS-II SD-kaarten in de ene sleuf en XQD- of ultrasnelle CFexpress-kaarten in de andere sleuf gebruiken. Je kunt het sleufgebruik aanpassen aan elke workflow.
Messcherpe AF met ultragrote dekking: stel scherp met absolute trefzekerheid. De camera keert terug naar het geselecteerde scherpstelpunt wanneer deze vanuit stand-by weer wordt geactiveerd. Een meetbereik tot -4 LW is beschikbaar bij fotograferen met een f/2-objectief (of lichtsterkter).
Fotografeer sneller en langer in stilte: Opnamesnelheden tot maximaal 10 bps bieden een enorme flexibiliteit, terwijl je met de grotere buffer zonder onderbreking opnamen kunt blijven maken.
Een zoeker die het tempo bijhoudt: De high-definition elektronische zoeker (EVF) met 3.690.000 beeldpunten heeft een hoge vernieuwingsfrequentie waardoor black-out aanzienlijk wordt verminderd, zelfs wanneer je met hoge snelheid fotografeert.
Aanpasbare informatieschermen: Met aanpasbare informatieschermen kun je snel instellingen aanpassen. Je kunt er echter ook voor kiezen om de informatie volledig uit te schakelen wanneer je foto’s maakt zodat je niet wordt afgeleid. De EVF schakelt automatisch uit om stroom te besparen als je de monitor uitklapt om in livebeeld te fotograferen.
Robuust is een understatement: Ruw terrein, barre weersomstandigheden of rookmachines op de set: de volledig afgedichte Z 7II deinst nergens voor terug.
SnapBridge: Met de SnapBridge-app van Nikon, die continue wordt doorontwikkeld, kun je nu firmware-updates op je camera installeren via je smart device. Je kunt de app ook als afstandsbediening gebruiken tijdens schieten van foto’s of video’s.

Onbevreesd creëren. Z 6II

Creëer opnamen bij elk soort licht: De grote Z-vatting en de grote full-frame sensor van 24,5 MP maken heldere, gedetailleerde beelden over het ultragrote ISO-bereik mogelijk. AF bij weinig licht werkt nu tot op -6 LW met een f/2-objectief (of lichtsterkter).
Zo veel sneller: Maak foto’s van volledige resolutie met maximaal 14 bps en volledige AF/AE. Leg in één serieopname maximaal 200 JPEG-beelden of 124 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden vast.
Twee EXPEED-processors: Twee processors verdubbelen de kracht die je voor alles, van AF tot buffercapaciteit, ter beschikking staat. De prestaties zijn ongekend vloeiend, of je nu video opneemt of fotografeert.
Twee kaartsleuven: Je kunt het sleufgebruik aanpassen aan elke workflow. Je kunt UHS-II SD-kaarten in de ene sleuf en XQD-kaarten of de nieuwste ultrasnelle CFexpress-kaarten in de andere sleuf gebruiken.
Een multimediakrachtpatser: Leg scherpere, helderdere video-opnamen vast met een groter dynamisch bereik. Tijdens video-opname zijn oogdetectie AF en dierdetectie AF beschikbaar en je kunt video-opnamen uitvoeren zoals je wilt.
Robuuste constructie: Met een body van een supersterke, lichtgewicht magnesiumlegering is deze camera gemakkelijk mee te nemen en robuust genoeg om bestand te zijn tegen elke locatie. De camera is volledig afgedicht tegen vuil en vocht.
NIKKOR Z: Je zult versteld staan van de cinematische scherptediepte die je kunt bereiken met het brede assortiment snel scherpstellende, compacte NIKKOR Z-objectieven.
Veelzijdig Z-systeem: Je kunt externe Speedlight-flitsers zelfs gebruiken wanneer je fotografeert met hoge framerates tot 14 bps. De FTZ-vattingadapter zorgt voor compatibiliteit met meer dan 300 NIKKOR-objectieven met F-vatting.
SnapBridge: Met de SnapBridge-app van Nikon kun je nu een firmware-update bij je camera uitvoeren via je smartapparaat.

Beschikbaarheid en prijs

De Z 7II is eind 2020 beschikbaar voor een adviesprijs van € 3399,-.
De Z 6II is begin november beschikbaar voor een adviesprijs van € 2199,-.
Voetnoot

1 – Opmerking: Beschikbaar op de Z 6II via een firmware-update die naar verwachting wordt uitgebracht in februari 2021.
2 – Voor het vastleggen van rijke HLG-video-opnamen met de Nikon Z 6II is een externe videorecorder vereist.
3 – 14 bps met enkelpunts AF, 12 bps in andere AF-veldstanden

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl