Nikon introduceert de NIKKOR Z 40mm f/2

z40mmf2
Amsterdam, 14 september 2021: Nikon introduceert vandaag de NIKKOR Z 40mm f/2, een compact en lichtgewicht objectief geschikt voor full-frame (Nikon FX) spiegelloze camera’s met Nikon Z-vatting. Dit is een alledaagse superheld: scherp, lichtsterk en klein genoeg om het discreet te kunnen hanteren. Het is fantastisch voor alles, van vlogs tot levendige snapshots.

 

Het lichtsterke standaard vast-brandpunt-objectief biedt een natuurlijke beeldhoek dat ideaal is voor spontane portretten, interviews en instructievideo’s. Zonder een groot objectief voor hun gezicht voelen geportretteerde personen zich comfortabeler. Daarbij is het objectief  zo klein en licht dat het ook ideaal is om vanuit boeiende eerste-persoonsperspectieven te filmen.

Een compact en lichtgewicht objectief voor het Nikon Z systeem.

De grote Z-vatting levert in combinatie met het grote maximale diafragma van f/2 van het objectief geweldige prestaties bij weinig licht,. De grote Z-vatting en het diafragma met negen afgeronde lamellen maakt een zachte, natuurlijk uitziende bokeh mogelijk: fotografen en videomakers kunnen beelden vastleggen met een enigszins onscherpe, superzachte achtergrond waartegen hun onderwerp goed afsteekt.

Matthieu van Vliet, General Manager Nikon Benelux: “We zijn ontzettend blij dat we dit veelzijdige vast-brandpunt-objectief in het alsmaar uitdijende Nikon Z-systeem kunnen verwelkomen. Dit objectief biedt in de wereld van Nikon Z veel waar voor zijn geld. Het is zo compact en licht dat het als objectief ideaal is om mee rond te lopen of als een tweede objectief kan dienen.”

 

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 40mm f/2:

Lichtsterk f/2-standaardobjectief met vast brandpuntbeeldhoek van 40 mm op full-frame camera’s uit de Z-serie. Beeldhoek van 60 mm op een DX-formaat camera uit de Z-serie.

Levensecht: het objectief levert foto’s en video’s met prachtige details, diepte en kleur op.

Kunstzinnige bokeh: onderwerpen scherp in beeld brengen tegen prachtige, enigszins onscherpe achtergronden was nog nooit zo gemakkelijk.

Fantastische resultaten van dichtbij: kortste scherpstelafstand van slechts 0,29 m. Scherpte is fantastisch, zelfs van dichtbij.

Lichtsterk, geluidloze autofocus: aangedreven door een zeer stille stappenmotor en verbeterd door het extra licht dat door de Z-vatting wordt opgevangen, is scherpstelling snel, nauwkeurig en geluidloos.

Gemaakt voor video: video’s worden niet verpest door scherpstelgeluiden. Variatie in brandpuntsafstand wordt aanzienlijk verminderd, zodat je de scherpstelling kunt aanpassen zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden.

Makkelijk mee te nemen: klein genoeg om op de camera bevestigd te houden of in een jaszak te stoppen.

Aanpasbaar: de geluidloze instelring kan worden ingesteld om scherpstelling, diafragma, belichtingscorrectie of ISO te regelen.

Beschermd: afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels.¹

De consumentenadviesprijs van het NIKKOR Z 40mm f/2-objectief is €279 en de verkoopstart 30 september 2021.

 

VOETNOOT

¹ Het objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.e-Boekhouden.nl