Skip to content

Zat. 14 okt: Workshop Bosfotografie in het magische Speulderbos

Programma:

Bossen zijn fascinerend, betoverend en magisch. Zo overweldigend met het oog, zo chaotisch op een foto. Van alle vormen van landschapsfotografie is bosfotografie misschien wel het moeilijkst. Kan jij je eigen “bos-droomfoto” maken? In deze workshop gaan we de uitdaging aan om het prachtige herfstdecor van het Speulderbos om te zetten in een sfeervol herfstbeeld. De magie van dit mysterieuze bos met zijn dansende bomen komt het beste tot zijn recht in deze tijd van het jaar: in optimaal herfstlicht.

Het Speulderbos is misschien wel het meest fotogenieke bos in ons land. Het wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, vanwege de vele kromme beuken die hier staan. De bomen lijken wel te dansen. Het Speulderbos is één van de oudste bossen van Nederland.

Maar hoe fotografeer je licht in zo’n donker bos? Hoe breng je rust in deze wirwar van takken, bomen en kronkelende stammen? Hoe pak je dat fotografisch technisch aan?
Wat voor brandpunt gebruik je om die prachtige zonnestralen vast te leggen?
In deze workshop gaan we hiermee aan de slag. In de workshop komen verschillende technische aspecten aanbod, maar ook onderdelen als compositie, licht, standpunt, kader, sfeer en het ontwikkelen van het vermogen om wat je ziet met je ogen om te zetten in een spannende ‘bosplaat’.
We gaan deze dag weer op pad onder leiding van Ernst Kremers, professioneel landschapsfotograaf.
We kennen Ernst van eerdere workshops voor ons, die heel positief werden ontvangen.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

okt 14 2023

Tijd

10:00 - 15:00

Bestellen

Webshop

Locatie

Speulderbos
Garderen
Categorie

Organisator

Martin Thomassen
Webshop
QR code

Copyright © 2023 Nikon Club Nederland | Cookies | Privacy Beleid