Skip to content

Zat 25 feb: Minimalistisch zwart-wit fotografie op de Veluwe

Wat: 2023-02-25 Minimalistisch zwart-wit fotografie op de Veluwe bij het Wekeromse Zand
Voor wie: fotografen met enige ervaring
Wanneer: zaterdag 25 februari 2023
Tijd: 10:00 – 15:00 u.
Waar: parkeerplaats “Lichtenvoortseweg” aan de oostkant van het Wekeromse Zand. Vanuit Wekerom Edenseweg volgen. Bij de Immenweg rechtsaf.
Snel daarna rechtsaf Hoeverweg in. Deze gaat over in een zandweg. Na akkers aan je linkerhand is de parkeerplaats ‘Lichtenvoortseweg’ aan de linkerkant in de bosrand.
Voor de Google Maps link naar de verzamellocatie klik je: https://goo.gl/maps/z1LCkFn8qk4uQe2x8
Tip! Volg voor het laatste stukje van je route goed de tekst hierboven en niet alleen je navigatiesysteem. Dat scheelt een telefoontje naar Martin dat je wat later komt!
Deelname: alleen voor leden (neem geldige lidmaatschapskaart mee)
Aantal deelnemers: max. 15
Kosten: € 10,- p.p.
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma:
Vorig jaar januari heeft Bas Meelker ons online op zijn eigen onnavolgbare wijze uitgelegd wat minimalistische fotografie inhoudt, waar je op moet letten en wat de valkuilen zijn.
De belangstelling voor dit onderwerp was overweldigend! Daarom dacht ik hier een vervolg aan te geven met een praktijkworkshop Minimalistische zwart-wit Fotografie.
Deze workshop stond oorspronkelijk gepland op 19 november 2022, maar kon toen vanwege het extreem slechte weer niet doorgaan. We gaan nu een tweede poging wagen en positief is dat de winter zich daar bij uitstek voor leent omdat dan het blad van de bomen is verdwenen.

We gaan het doen onder de bezielende leiding van Ernst Kremers.
We kennen Ernst van de workshop Creatieve Natuurfotografie, die hij voor ons op de Posbank heeft gegeven en waar ik louter positieve reacties op heb gehad. Hij is zelf ook Nikon fotograaf.

Programma:
Op de weidse vlakte van het Wekeromse Zand gaan we op zoek naar foto’s die rust uitstralen. Spelen met grafische vormen, lijnen, vlakken en kaders in zwart-wit. De kracht van eenvoud!
In deze workshop gaan we minimalistische beelden maken. Sfeervolle foto’s met een rustieke uitstraling in zwart-wit. Door het ontbreken van kleur kom je sneller tot de essentie. Maar ook door de juiste fotografische onderwerpen te kiezen en het juiste kader te gebruiken versterken we de fijne sfeer in het beeld.

Maar hoe breng je rust of juist spanning in je foto? Hoe stel je de camera in bij zwart-wit fotografie? Op welke wijze geef je het gevoel van de ruimte om je heen weer? Of kies je juist voor de eenvoud van een simpel en eenvoudig detail? Bij het fotograferen in minimalistisch zwart-wit moet je als ware door een ander bril leren kijken. Contrasten, vormen en lijnwerking in het beeld worden belangrijker. Ernst zal je hierbij begeleiden en helpen.

Eén van de technieken die we gaan behandelen is door te werken met extra lange sluitertijden, maar het is niet de belangrijkste.
Na deze workshop kijk je anders rond en zie je nieuwe fotografische mogelijkheden!

Tijdens deze workshop leer je:
o kijken als een zwart-wit fotograaf
o de basistechniek van zwart-wit fotografie
o goed gebruik te maken van contrasten, lijnen en kaders in het beeld

De workshop vindt plaats op één van de laatste echte stuifzandgebieden op de Veluwe. Een uitgestrekt gebied met veel fotografische mogelijkheden voor stijlvolle zwart-wit foto’s.
De elementen hebben vrij spel op deze vlakte. Grillig gevormde vliegdennen en zandribbels vormen een fotogeniek decor.
In dit prachtige gebied heerst rust en kunnen we ons vrij bewegen.

Wandelafstand
3 tot 6 kilometer

Benodigdheden
o Digitale camera.
o Statief aanbevolen.
o Een ND filter als je die hebt, maar is niet noodzakelijk.

Let op
• In het gebied is nergens gelegenheid om te lunchen, dus daar moet je zelf voor zorgen!
• Bij slecht weer wordt de workshop naar een nader te bepalen datum verschoven.
je staat veel stil bij het fotograferen, kleed je dus extra warm aan!

Over Ernst Kremers:
Ernst Kremers werkt als professioneel fotograaf vanuit zijn woonplaats Holten, aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
Hij maakt regelmatig fotoreportages in opdracht van tijdschriften, bedrijven en natuurorganisaties.
Hij is aangesloten bij stockbureau Buiten-Beeld en werkte mee aan het ‘Praktijkboek natuurfotografie NXT LVL’ en het ‘Praktijkboek natuurfotografie Jaarrond’.

“Belangrijk aspect in mijn fotografie is de weergave van sfeer. Met licht, vorm en kleur probeer ik de beleving van een plek mee te geven.
Als het nodig is wachtend op het mooiste licht en de beste omstandigheden voor een optimale sfeer”.

Het evenement is afgelopen.

Datum

feb 25 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 15:00

Bestellen

Forum

Locatie

Parkeerplaats “Lichtenvoortseweg”
Categorie

Organisator

Martin Thomassen
QR code

Copyright © 2024 Nikon Club Nederland | Cookies | Privacy Beleid | Contact