Skip to content

Zon. 22 okt: Workshop Bosfotografie in het magische Speulderbos

Wanneer: zondag 22 oktober 2023
Tijd: 10:00 – 15:00 u.
Waar: Speulderbos, Garderen (exacte locatie volgt)
Aantal deelnemers: 15
Kosten: € 10,- p.p.
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma
Bossen zijn fascinerend, betoverend en magisch. Zo overweldigend met het oog, zo chaotisch op een foto. Van alle vormen van landschapsfotografie is bosfotografie misschien wel het moeilijkst. Kan jij je eigen “bos-droomfoto” maken? In deze workshop gaan we de uitdaging aan om het prachtige herfstdecor van het Speulderbos om te zetten in een sfeervol herfstbeeld. De magie van dit mysterieuze bos met zijn dansende bomen komt het beste tot zijn recht in deze tijd van het jaar: in optimaal herfstlicht.

Het Speulderbos is misschien wel het meest fotogenieke bos in ons land. Het wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, vanwege de vele kromme beuken die hier staan. De bomen lijken wel te dansen. Het Speulderbos is één van de oudste bossen van Nederland.

Maar hoe fotografeer je licht in zo’n donker bos? Hoe breng je rust in deze wirwar van takken, bomen en kronkelende stammen? Hoe pak je dat fotografisch technisch aan?
Wat voor brandpunt gebruik je om die prachtige zonnestralen vast te leggen?
In deze workshop gaan we hiermee aan de slag. In de workshop komen verschillende technische aspecten aanbod, maar ook onderdelen als compositie, licht, standpunt, kader, sfeer en het ontwikkelen van het vermogen om wat je ziet met je ogen om te zetten in een spannende ‘bosplaat’.

We gaan deze dag weer op pad onder leiding van Ernst Kremers, professioneel landschapsfotograaf.
We kennen Ernst van eerdere workshops voor ons, die heel positief werden ontvangen.

Wandelafstand
We wandelen enkele kilometers. Trek stevige schoenen en iets warmere kleding dan normaal aan, want we staan ook veel stil.

Benodigdheden
Neem behalve je normale camera spullen ook een statief mee.

Lunch
Deze is voor eigen rekening. De bedoeling is gezamenlijk naar een dichtbij gelegen eetgelegenheid te gaan. Nadere info hierover volgt.

Over Ernst Kremers
Ernst Kremers werkt als professioneel fotograaf vanuit zijn woonplaats Holten, aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
Hij maakt regelmatig fotoreportages in opdracht van tijdschriften, bedrijven en natuurorganisaties.
Hij is aangesloten bij stockbureau Buiten-Beeld en werkte mee aan het ‘Praktijkboek natuurfotografie NXT LVL’ en het ‘Praktijkboek natuurfotografie Jaarrond’.

Ernst zegt: “Belangrijk aspect in mijn fotografie is de weergave van sfeer. Met licht, vorm en kleur probeer ik de beleving van een plek mee te geven.
Als het nodig is wachtend op het mooiste licht en de beste omstandigheden voor een optimale sfeer”.

Zie verder zijn website: https://m.ernstkremers-landscapephotography.nl/

Het evenement is afgelopen.

Datum

okt 22 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 15:00

Kosten

€10.00

Bestellen

Webshop

Locatie

Speulderbos
Garderen
Categorie

Organisator

Martin Thomassen
QR code

Copyright © 2024 Nikon Club Nederland | Cookies | Privacy Beleid | Contact