Ook dit jaar gaan we weer een Macrodag houden en wel in het het prachtige park rond kasteel Hackfort niet ver van Vorden. Met name de mooie moestuin vol bloemen is hiervoor zeer geschikt. Er is geen vast programma. De tuin is groot genoeg om elkaar niet in de weg te lopen en door de brede paden heb je overal goed toegang tot de planten en bloemen. Een groot pluspunt is dat de tuin grenst aan de Brasserie van het Kasteel. Je kunt er heerlijk zitten op het grote buitenterras onder het genot van een drankje en ondertussen de andere ijverig fotograferende clubleden gadeslaan! Ze serveren ook alleszins betaalbare lunches (wel eigen rekening hé!), dus brood meenemen hoeft ook niet.

De directe omgeving is ook prachtig en nodigt tot meer fotograferen uit. Zo kom je op de toegang naar het kasteel een zeer oude watermolen tegen en iets verderop het dorsmolenhuisje, waar ze op zaterdag laten zien hoe vroeger het meel voor ons brood gemaakt werd. Verder zijn er verschillende wandelroutes uitgezet die vanuit het kasteel te belopen zijn en door het parkbos en het kleinschalige boerenlandschap eromheen voeren. Wie bijvoorbeeld de wandeling “Kort rondje Hackfort” loopt (1.3 km) kan vanaf het wandelpad de zijkant en achterkant van Kasteel Hackfort goed fotograferen. De bossen rondom kasteel Hackfort staan in het voorjaar vol met bloeiende stinsenplanten. Ook de rest van het jaar zijn er lelietjes der dalen en salomonszegels te vinden.

Zie voor de laatste informatie en de link naar de webshop het forumdraadje.

Laat een antwoord achter