za 23 maart: Workshop Rietsnijden

Rietsnijden. Foto: Jan Hagen
[Foto: Jan Hagen]

Workshop Rietsnijden in de Wieden

Riet is onlosmakelijk verbonden met het Hollandse landschap. Het wordt dan ook nog volop geteeld. Niet alleen levert dit Hollandse riet volgens velen het beste riet op maar ook worden op deze wijze natuurgebieden onderhouden.
Zonder maaien zou een rietland binnen een paar jaar veranderen in een wilgenbos. Dat gaat ten koste van de natuurwaarde, waterkwaliteit en recreatiewaarde.
Voordat het broedseizoen begint moet het riet geoogst zijn.
Harde werkers en sterke kerels die rietsnijders! Echte natuurmensen!

Tot 15 april zijn ze zes dagen in de week aan het werk om het riet te oogsten. Voor een deel groeit het riet in prachtige gebieden beheerd door Natuurmonumenten. Het riet wordt gebruikt door de rietdekkers die er daken van maken.
In deze workshop gaan we op bezoek bij rietsnijder Wout van de Belt. Afhankelijk van de weersomstandigheden en bereikbaarheid worden we per boot opgehaald om naar de locatie te worden gebracht. Daar kunnen we het interessante werk van de rietsnijders naar hartelust fotograferen.
Dat gaat vast en zeker veel mooie foto`s opleveren.

Fotograaf Hans van de Vlekkert zal ons begeleiden. Je moet goed ter been zijn. Het is een drassige/natte ondergrond en open vlakte. Koffie/thee o.i.d. is niet beschikbaar en zal dus zelf moeten worden meegenomen. Je kunt tussendoor niet even terug naar de auto.

wanneer
zaterdagochtend 23 maart 2019, van 09.00-12.00 uur
waar
Nationaal Park Weerribben-Wieden Belt-Schutsloot en/of omgeving (definitieve locatie volgt kort voor vertrekdatum)
aanmelden
Stuur een e-mail naar webredactie@nikon-club-nederland.nl, €50,00, maximaal 8 NCN-leden

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl