di 26 maart: Workshop smartphonefotografie

Nico Brons

Workshop smartphonefotografie met Nico Brons

Nico Brons studeert in 2013 als eerste in Nederland af met beelden gemaakt met een Iphone. Een gedurfd project in de conservatieve wereld van de fotografie.
In zijn autonome werk heeft Nico in korte tijd faam verworven tot ver in het buitenland met zijn Iphone fotografie. Hij exposeerde onder meer in New York, Los Angeles, Melbourne en Toronto. Met de grenzeloze mogelijkheden die de smartphone hem biedt, weet Nico gedachten in zijn hoofd om te zetten in verassend en persoonlijk beeld. Soms duister, soms schurend, soms met een vleug humor. Zijn Iphone-art overschrijdt de grens tussen fotografie en abstractie kunst.
Nico geeft workshops en lezingen over smartphone fotografie en is mede-oprichter van fotomagazine Phonographer dat 4x per jaar verschijnt in Nederland en België.

http://www.iphone-art.nl

Nico is gastdocent bij Fotogram Amsterdam en wordt regelmatig gevraagd als jurylid bij fotowedstrijden.

Quote van Nico:
,,Hoe of met welke apparatuur een foto tot stand komt, is niet interessant.
De kunst is de sfeer of emotie van het moment vast te pinnen in beeld.’’

workshops IphoneArt
Wie zelf wil ervaren welke wegen het fotograferen met een smartphone ontsluit, is op zijn plek bij de workshops IphoneArt. Foto’s worden niet alleen gemaakt met de smartphone of Ipad maar ook rechtstreeks bewerkt. Hoe? Dat leert Nico in de workshop. Er wordt gewerkt met handige apps die een verrassende kijk geven op wat beeldbewerking kan doen.
Voorkennis voor de workshop is niet nodig. Enthousiasme en open staan voor het creatieve proces wel. Na een bescheiden portie theorie volgt de praktijk, die vooral is gericht op veel zelf doen.
Het resultaat zijn beelden, waarin de grens tussen fotografie en kunst vervaagt: Smartphone Art. Vaak verrassend en verfrissend voor de maker zelf.

Meer informatie over de workshop in het draadje op het forum (alleen voor leden)

wat
Workshop smartphonefotografie met Nico Brons
wanneer
dinsdag 26 maart 2019; 19.30-22.00 uur (winkel open 19.00 uur)
waar
Kamera Express Superstore Rotterdam
Rietbaan 5
2908 LP  CAPELLE A/D IJSSEL
deelname
alleen voor leden: aanmelden via de webshop
neem een geldige lidmaatschapspas mee
kosten €4,00
maximaal 40 deelnemers

Regiocoördinator / Contactpersoon
Paul Kamsteeg

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl