Nikon kondigt met trots aan dat twee van haar digitale SLR-camera’s, de D850 en D7500, de “Red Dot Award: Product Design 2018” hebben ontvangen. De prijzen worden op 9 juli uitgereikt in het Duitse Essen.

 

Digitale SLR-camera: Nikon D850

De D850 werd gewaardeerd vanwege zijn fantastische beeldkwaliteit en voortreffelijke prestaties bij hoge snelheden. Het ergonomische, stroombesparende, stofbestendige en druipwaterdichte design en de allernieuwste geavanceerde functies maken deze camera tot de ideale keuze voor professionele fotografen, aldus de jury.

 

Digitale SLR-camera: Nikon D7500

De D7500 biedt dezelfde indrukwekkende beeldkwaliteit als de veelgeprezen D500, maar dan in een compactere en lichtere camerabody. Dankzij de beeldsensor met 20,9 miljoen pixels, Nikon’s EXPEED 5-beeldverwerkingsprocessor en het grote ISO-bereik produceert deze camera kraakheldere beelden met een hoge resolutie. Bovendien kunnen videomakers 4K/UHD-films opnemen.

De Red Dot Award bestaat sinds 1955. Naast de categorie Product Design zijn er nog 47 andere categorieën. In de categorie Product Design deden ruim 6.300 innovaties uit 59 landen mee. Meer informatie over de verkiezing lees je op de website van de Red Dot Award.

>>Lees het volledige persbericht

Laat een antwoord achter