za 17 aug: De Heide op [Heerde] -Uitverkocht-

Foto: Jan Hagen

[Foto: Jan Hagen]

Met de schaapsherder de bloeiende hei op -Uitverkocht-

Wanneer:
17 augustus 2019
Aanwezig: 05.30 uur,  vertrek : 05.45 uur, einde : ca. 09.00 uur
Waar:
Schaapskooi van kudde Epe-Heerde (Noord Veluwe)
Elburgerweg 33
8181 EM HEERDE
Coördinaten voor navigatie apparatuur: 52.385950, 5.991346
Parkeren: geen probleem
Deelnemers: max. 20
Deelname: alleen voor leden (neem geldige lidmaatschapskaart mee)
Kosten: NCN: geen, bijdrage t.b.v. schaapskudde € 5,-p.p. ter plaatse te betalen
Aanmelden: via de webshop, klik hier De excursie is uitverkocht!
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma:
De bloeiende heide fotograferen is leuk en gezien de reacties elk jaar op dit Forum en in fotobladen wordt dit veel gedaan. Nog leuker wordt het fotograferen als er schapen op die heide rondlopen begeleid door een echte herder met hond! Dat is precies wat we op 17 augustus van plan zijn. We beginnen vroeg bij de schaapskooi (zie coördinaten voor het precieze adres) nog voor de zon op komt (Heerde 06.21 uur) in de hoop dat er dan nevel over het veld hangt. Het licht is dan heel mooi en levert de mooiste foto’s op. Je moet er dus vroeg voor uit de veren 😕 , maar als het weer meewerkt krijg je schitterende beelden …
We lopen vervolgens al foto’s schietend een tijd met de herder mee tot het licht niet interessant meer is en gaan dan samen iets eten en drinken in de buurt.

N.B.: Dit uitje is natuurlijk alleen interessant als (a) de heide bloeit en (b) het weer goed is. Als aan beide voorwaarden niet voldaan wordt, gaat het niet door. De heidebloei laat zich slecht voorspellen, soms is er nauwelijks sprake van bloei. En het weer is helemaal een gok bij het bepalen van een datum … Dus ik moet hier noodgedwongen een slag om de arm houden.e-Boekhouden.nl