za 30 nov: Workshop Creatieve Natuurfotografie [Uitverkocht]

[Foto: Ernst Kremers]

Deze workshop is uitverkocht, je kunt je dus niet meer aanmelden.

wat?
Workshop Creatieve Natuurfotografie voor fotografen met enige ervaring , gevorderden
wanneer?
zaterdag 30 november 2019; 10.00-16.00 uur ,vanaf een kwartier voor aanvang is er ontvangst met koffie en thee op de parkeerplaats.
waar?
Posbank (omgeving Arnhem)
We verzamelen op de parkeerplaats ‘Koepel de Kaap’ aan de Beekhuizenseweg in Rheden. Google link naar de verzamelplaats: https://goo.gl/maps/rJtxieBwwh42 (Deze link werkt in de praktijk het makkelijkste.)
De parkeerplaats ‘Koepel de Kaap’ is ook te vinden door vanaf Paviljoen de Posbank (navigatie-adres: Beekhuizenseweg 1, 6991 JM Rheden) de Beekhuizenseweg ongeveer 500 meter naar het oosten te volgen richting De Steeg. Tip: Vul ook de postcode of plaats in je navigatiesysteem in. Anders sta je straks niet in Rheden, maar in Velp of Rozendaal!
Officieel is de weg naar het verzamelpunt gesloten van zonsondergang tot zonsopkomst.
deelname?
Alleen voor leden (€10 p.p.; maximaal 15 deelnemers; neem geldige lidmaatschapskaart mee).
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson (Forum: MartinT)

programma
De late herfst is een perfecte tijd om van de gebaande fotografische paden af te wijken. In deze tijd van het jaar blijven alleen de essentiële vormen van het landschap over. Dat dwingt je om extra goed te kijken. Spelen met licht, schaduw, sfeer, beweging en onscherpte. Het is vaak fotograferen op gevoel.
In de Workshop Creatieve Natuurfotografie op de Veluwezoom gaan we onder leiding van professioneel landschapsfotograaf Ernst Kremers op zoek naar de grenzen van de traditionele natuurfotografie. Een zoektocht naar nieuwe verfrissende foto’s.

Hiertoe zullen verschillende fotografische technieken behandeld worden:

  • lange sluitertijden
  • bewust onscherpte creëren
  • zwart-witfotografie
  • meervoudige belichting
  • high key
  • low key
  • bokeh effect
  • creatieve witbalans

Het belangrijkste blijft natuurlijk je eigen creativiteit. Fotografisch kijken naar je omgeving. Het spel van een ander kader, keuze van je standpunt en je eigen persoonlijke invalshoek. Maak je een registratie of een impressie? Door welke fotografische bril kijk jij? Ernst Kremers zal je hierbij helpen en begeleiden.

Het Nationaal Park Veluwezoom is een indrukwekkende locatie om dat te ervaren. Het is een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. In de ijstijden zijn prachtige hoogteverschillen ontstaan in de vorm van stuwwallen. Een prachtig locatie voor zowel creatieve landschapsfotografie als mooie close-ups.

meer informatie?
We wandelen enkele kilometers. Trek stevige schoenen en iets warmere kleding dan normaal aan want we staan ook veel stil. De lunch is van 12.30-13.15 uur. Deze is voor eigen rekening en vindt plaats in Paviljoen de Posbank. Je hoeft hier echter niet aan deel te nemen. Zorg wel dat je dan om 13.15 uur weer bij het Paviljoen bent voor het vervolg. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen wil ik in verband met de tafelreservering van te voren graag weten wie deel neemt aan de lunch in het Paviljoen.
Bij slecht weer wordt de workshop naar een nader te bepalen datum verschoven.

Over Ernst Kremers

Ernst Kremers werkt als professioneel fotograaf vanuit zijn woonplaats Holten, aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Hij maakt regelmatig fotoreportages in opdracht van tijdschriften, bedrijven en natuurorganisaties. Hij is aangesloten bij stockbureau Buiten-Beeld en werkte mee aan het ‘Praktijkboek natuurfotografie NXT LVL’ en het ‘Praktijkboek natuurfotografie Jaarrond’.
“Belangrijk aspect in mijn fotografie is de weergave van sfeer. Met licht, vorm en kleur probeer ik de beleving van een plek mee te geven. Als het nodig is wachtend op het mooiste licht en de beste omstandigheden voor een optimale sfeer”.e-Boekhouden.nl