De nieuwe software voor de Nikon Z 6 en Z 7 staat klaar voor download

Nikon heeft vandaag versie 2.0 van de firmware voor de Nikon Z 6 en Z 7 voor download beschikbaar gemaakt. Je kunt de nieuwe firmware hier downloaden: downloadcenter.nikonimglib.com/nl/index.html

Verbeteringen Z 7

• AF-oogherkenning toegevoegd voor gebruik bij het maken van foto’s. Als u AF-oogherkenning wilt inschakelen, selecteert u:

 • – AF-S of AF-C voor Scherpstelstand in het FOTO-OPNAMEMENU
 • Automatisch veld-AF voor AF-veldstand in het FOTO-OPNAMEMENU
 • Gezichts- en oogherkenning aan voor Persoonlijke instelling a4 (Auto veld-AF gezicht-/oogherk.) in het MENU PERSOONLIJKE INST.

Als de camera het gezicht van een portretonderwerp detecteert, wordt het gezicht in een amber kader ingesloten om het scherpstelpunt aan te geven. Als de ogen van het onderwerp worden gedetecteerd, verschijnt er een amber kader dat het scherpstelpunt aangeeft rondom elk oog. Als de camera meer dan één gezicht of oog detecteert, verschijnen er driehoeken aan elke kant van het scherpstelpunt; druk, om het scherpstelpunt op een ander gezicht of oog te plaatsen de multi- of secundaire selector naar links of naar rechts.

• Autofocusprestaties verbeterd voor foto’s en films gemaakt bij weinig licht: -2 – 19 LW (autofocus bij weinig licht -4 – 19 LW), gemeten in fotostand met enkelvoudige servo-AF (AF-S) bij ISO 100 en 20°C met een f/2 objectief.

• De volgende verbeteringen zijn aangebracht aan de optie Continu H (uitgebreid) voor Ontspanstand:

  • – Niet alleen scherpstelling maar ook belichting reageert nu op veranderingen in het onderwerp tijdens het opnemen
  • – De serie-opnameweergave nadat de geheugenbuffer volloopt, is nu gemakkelijker te lezen

• De tijd verminderd dat het scherm wordt uitgeschakeld (de blackout-periode) wanneer foto’s worden gemaakt met Aan of Aan (alleen monitor) geselecteerd voor Controlebeeld in het WEERGAVEMENU.

• Item d5 in het MENU PERSOONLIJKE INST., voorheen Elektr. eerste-gordijnsluiter, is hernoemd tot Type sluiter en biedt een keuze uit Automatisch, Mechanische sluiter en Elektr. eerste-gordijnsluiter. Als Automatisch is geselecteerd, kiest de camera automatisch een type sluiter afhankelijk van sluitertijd.

• De kleur veranderd die het scherpstelpunt krijgt wanneer de AF-AAN-knop wordt ingedrukt of als de ontspanknop half wordt ingedrukt met Automatisch veld-AF geselecteerd en gezichtsherkenning of target tracking actief.

• Hulptekst bewerkt en herzien.

• De volgende problemen zijn verholpen:

  • – De camera reageerde niet meer wanneer bepaalde bewerkingen werden uitgevoerd terwijl HDMI-uitvoer bezig was met 3.840 x 2.160 (4K UHD) geselecteerd voor beeldformaat.
  • – De waarde geselecteerd voor maximale gevoeligheid werd soms overschreden tijdens het opnemen van films in stand M met Aan geselecteerd voor Auto ISO-gevoeligh. (st. M) als Actieve D-Lighting ingeschakeld was.
  • – Het scherm vertoonde soms kort onverwacht gedrag in de filmmodus vóór of tijdens de opname.
  • – De items in Mijn menu werden soms niet juist weergegeven.

 

Verbeteringen Z 6

• AF-oogherkenning toegevoegd voor gebruik bij het maken van foto’s. Als u AF-oogherkenning wilt inschakelen, selecteert u:

 • – AF-S of AF-C voor Scherpstelstand in het FOTO-OPNAMEMENU
 • Automatisch veld-AF voor AF-veldstand in het FOTO-OPNAMEMENU
 • Gezichts- en oogherkenning aan voor Persoonlijke instelling a4 (Auto veld-AF gezicht-/oogherk.) in het MENU PERSOONLIJKE INST.

Als de camera het gezicht van een portretonderwerp detecteert, wordt het gezicht in een amber kader ingesloten om het scherpstelpunt aan te geven. Als de ogen van het onderwerp worden gedetecteerd, verschijnt er een amber kader dat het scherpstelpunt aangeeft rondom elk oog. Als de camera meer dan één gezicht of oog detecteert, verschijnen er driehoeken aan elke kant van het scherpstelpunt; druk, om het scherpstelpunt op een ander gezicht of oog te plaatsen de multi- of secundaire selector naar links of naar rechts.

• Autofocusprestaties verbeterd voor foto’s en films gemaakt bij weinig licht: -3,5 – 19 LW (autofocus bij weinig licht -6 – 19 LW), gemeten in fotostand met enkelvoudige servo-AF (AF-S) bij ISO 100 en 20°C met een f/2 objectief.

• De volgende verbeteringen zijn aangebracht aan de optie Continu H (uitgebreid) voor Ontspanstand:

  • – Niet alleen scherpstelling maar ook belichting reageert nu op veranderingen in het onderwerp tijdens het opnemen
  • – De serie-opnameweergave nadat de geheugenbuffer volloopt, is nu gemakkelijker te lezen

• De tijd verminderd dat het scherm wordt uitgeschakeld (de blackout-periode) wanneer foto’s worden gemaakt met Aan of Aan (alleen monitor) geselecteerd voor Controlebeeld in het WEERGAVEMENU.

• Item d5 in het MENU PERSOONLIJKE INST., voorheen Elektr. eerste-gordijnsluiter, is hernoemd tot Type sluiter en biedt een keuze uit Automatisch, Mechanische sluiter en Elektr. eerste-gordijnsluiter. Als Automatisch is geselecteerd, kiest de camera automatisch een type sluiter afhankelijk van sluitertijd.

• De kleur veranderd die het scherpstelpunt krijgt wanneer de AF-AAN-knop wordt ingedrukt of als de ontspanknop half wordt ingedrukt met Automatisch veld-AF geselecteerd en gezichtsherkenning of target tracking actief.

• Hulptekst bewerkt en herzien.

• De volgende problemen zijn verholpen:

  • – De camera reageerde niet meer wanneer bepaalde bewerkingen werden uitgevoerd terwijl HDMI-uitvoer bezig was met 3.840 x 2.160 (4K UHD) geselecteerd voor beeldformaat.
  • – De waarde geselecteerd voor maximale gevoeligheid werd soms overschreden tijdens het opnemen van films in stand M met Aan geselecteerd voor Auto ISO-gevoeligh. (st. M) als Actieve D-Lighting ingeschakeld was.
  • – De items in Mijn menu werden soms niet juist weergegeven.

 

 

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl