Winnaar Maandopdracht september 2019

De winnende foto van de de maandopdracht van september 2019, met als thema ‘Fiets’, is van Gerrit Ockers.

“Bij het thema fiets had ik direct het idee om met het model van een klein fietsje een bijzondere compositie te maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de ‘waterfiets’. Hiervoor heb ik achter een glazen bak gevuld met water een wit scherm opgehangen. Ik heb voor de foto twee flitsers gebruikt. Eén voor de achterwand en een flitser voor het uitlichten en het bevriezen van de beweging van het in het water vallende fietsje. Met de afstandsbediening op mijn camera kon ik het fietsje in het water laten vallen en tegelijkertijd een foto maken. Na een aantal opnamen op deze manier te hebben gemaakt, heb ik de foto gekozen die mij het meeste aansprak. Ik keek daarbij naar de positie van het fietsje in het water, de baan van de luchtbellen en de reflectie van de kleuren in het water. Ik was zelf wel blij met het uiteindelijke resultaat.”

Foto: Gerrit Ockers

Nikon D700, 50mm, f/9, ISO200, S 1/250sec

Foto: Gert Ockers. Maandopdracht september 2019: 'Fiets'

Foto: Gert Ockers. Maandopdracht september 2019: ‘Fiets’

 

 

 

 

 e-Boekhouden.nl