Nieuwe firmware (2.10) voor de Z 6 en Z 7

Nieuwe firmware (2.10) voor de Nikon Z 6 en Z 7

Controleer of je de laatste versie van de firmware voor je Nikon Z 6 en Z 7 (2.10) hebt. Is dat niet zo, dan kun je de nieuwe firmware hier downloaden:
Op deze pagina kun je de firmware voor de Z 6 downloaden.
Op deze pagina kun je de firmware voor de Z 7 downloaden.

Verbeteringen Z 6 en Z 7 Firmware 2.01 naar 2.10

 • Ondersteuning toegevoegd voor optische VR met NIKKOR Z DX 16–50mm f/3.5–6.3 VR en NIKKOR Z DX 50–250mm f/4.5–6.3 VR-objectieven met Z-vatting. Merk op dat het bevestigen van deze lenzen de optie Mechanische sluiter voor Persoonlijke instelling d5 (Type sluiter) in Groep d (Opnemen/weergeven) van het MENU PERSOONLIJKE INST. uitschakelt, zodat u alleen kunt kiezen uit de opties Automatisch en Elektr. eerste-gordijnsluiter.
 • ISO-gevoeligheid kan nu worden aangepast met behulp van de instelring van het objectief en ISO-gevoeligheid is toegevoegd aan de beschikbare opties voor Persoonlijke instelling f2 (Aangepaste knoptoewijzing) > Instelring van objectief in Groep f (Bediening) van het MENU PERSOONLIJKE INST..
 • Vanaf 14 november 2019 toont het diafragma in het objectiefinfoscherm voor NIKKOR Z 24–70mm f/2.8 S en NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct-objectieven de waarden van zowel het huidige diafragma als het aangrenzende diafragma in de standen A en M.
 • Wanneer Aan werd geselecteerd voor Autom inst ISO-gevoeligheid en een optie die geen “synchronisatie met lange sluitertijd bevat” werd geselecteerd voor Flitsstand, werd de sluitertijd voorheen beperkt tot waarden tussen de gekozen waarden voor Aangepaste instellingen e1 (Flitssynchronisatiesnelheid) en e2 (Langste sluitertijd bij flits), maar dit is nu aangepast aan het gedrag van digitale SLR-camera’s, met als resultaat dat de langste sluitertijd nu overeenkomt met de geselecteerde waarde voor Autom inst ISO-gevoeligheid > Langste sluitertijd.
 • Een probleem opgelost dat in extreem zeldzame gevallen tot gevolg had dat de camera films niet correct opnam met 1920×1080; 120p geselecteerd voor Beeldformaat/beeldsnelheid.
 • Een probleem opgelost dat af en toe resulteerde in “ruis” in de vorm van witte lijnen onderaan het scherm wanneer de elektronische zoeker was ingeschakeld.
 • Een probleem opgelost dat in zeldzame gevallen resulteerde in “ruis” in de vorm van fijne horizontale lijnen die in het beeld in films en het livebeeld verschenen.
 • Fouten opgelost in de UTC-tijdzones voor de volgende drie steden in de weergave Tijdzone en datum > Tijdzone in het SETUP-MENU:
  • Caracas: was -4:30, is nu -4:00
  • Casablanca: was 00:00, is nu +1:00
  • Ankara: was +2:00, is nu +3:00
 • Een probleem opgelost dat resulteerde in een onjuiste aanmaakdatum die werd weergegeven in de “eigenschappen”-dialoogvensters van Windows 10 voor films en time-lapse-films die met de camera werden gemaakt, evenals voor kopieën die werden gemaakt met bewerkingsfuncties voor film van de camera.

 e-Boekhouden.nl