RAW-uitvoer voor de Nikon Z 7 en Z 6

RAW-video-uitvoer is beschikbaar voor de Z 7 en Z 6 full-frame-systeemcamera’s. De upgrade is beschikbaar vanaf firmware 2.20.

Nikon is de eerste camerafabrikant die RAW-video-uitvoer rechtstreeks vanuit een full-frame-systeemcamera via HDMI mogelijk maakt. Gebruikers van de Z 7- en Z 6-camera’s kunnen een 12-bits RAW-videostream uitvoeren naar een externe recorder van Atomos Ninja V die onderdeel is van de Nikon Z 6 Essentiële Videokit ¹ ². De videostream wordt opgenomen in de ProRes RAW-formaat³, dat een grotere kleurnauwkeurigheid heeft, met meer details in hooglichten en schaduwen. Videomakers kunnen profiteren van maximale flexibiliteit bij de nabewerking zonder dat de bewerking wordt vertraagd, wat ideaal is voor HDR-workflows.
Nadat u de firmware-update naar versie 2.20 heeft gedownload, kan ondersteuning voor RAW-video-uitvoer op de Z 7- en Z 6-camera’s worden geïnstalleerd bij een Nikon-servicecentrum. Deze service is gratis voor alle Nikon Z 6-camera’s die zijn aangeschaft als onderdeel van de Essentiële Videokit van de Z 6.⁴

Een superieure beeldkwaliteit is het fundament van de Nikon Z-serie en het inschakelen van RAW-uitvoer via HDMI betekent een belangrijke verbetering voor iedere videograaf. De Z serie zal tegemoet blijven komen aan de veranderende wensen van gebruikers en zal next-generation-features bieden bij toekomstige firmware updates.

¹ Maak uw Z 7- of Z 6-camera gereed voor 12-bits RAW-video-uitvoer. Download de firmware-update versie 2.20 en breng uw camera vervolgens naar een Nikon-servicecentrum om RAW te activeren. Hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht. Neem contact op met uw lokale Nikon-servicecentrum voor meer informatie.
Download firmware 2.20 voor Z 7 hier.
Download firmware 2.20 voor Z 6 hier.
Vind uw Nikon-servicecentrum hier.
² Externe recorders van Atomos Ninja V vereisen mogelijk ook een firmware-update om compatibel te zijn met RAW-video van Nikon. Raadpleeg voor meer informatie de Atomos-website.
³ ProRes RAW is een RAW-video-indeling die in 2018 door Apple Inc. is ontwikkeld.
⁴ Als uw Z 6 is aangeschaft als onderdeel van een essentiële videokit van de Nikon Z 6 en ondersteuning voor RAW-video-uitvoer nog niet vooraf op de camera is geïnstalleerd, installeert het dichtstbijzijnde Nikon-servicecentrum deze ondersteuning gratis. Hiervoor is het aankoopbewijs vereist.

Bron: CFF Communications / Nikon

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl