Bekijk het Nederlands Fotomuseum thuis

Foto Studio Hans Wilschut - Nederlands Fotomuseum

[Foto: Studio Hans Wilschut]

Bekijk het Nederlands Fotomuseum thuis

Je kunt tijdelijk niet – in ieder geval tot en met 28 april 2020 – naar het Nederlands Fotomuseum komen, maar het Fotomuseum kan wel naar jou toe! Bekijk het vanaf de bank op je laptop, mobiel of tablet. Het Nederlands Fotomuseum is hét nationale museum voor fotografie uit Nederland en verzamelt visuele verhalen die ertoe doen. Deze delen ze graag ruimhartig, juist nu.

De verhalen

Archive dive > bekijk alle 16 afleveringen
Heb je 1 minuut? Want exact zo lang duurt iedere aflevering van onze serie Archive Dive. Voor deze serie halen ons hoofd collecties Martijn van den Broek en restaurator Katrin Pietsch bijzondere collectiestukken uit het depot. In 1 minuut wijzen ze je op details of vertellen ze het verhaal achter de foto.

De Collectie belicht door … > bekijk de serie
In de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door… laten we gastcuratoren een blik werpen op onze rijke museumcollectie en met gekozen beelden een tentoonstelling samen te stellen. Dit jaar is dat de jonge fotograaf Marwan Magroun. Fotografen/kunstenaars Vincent Mentzel, Stephan Vanfleteren, Eddy Posthuma de Boer, Jan Cremer, Charlotte Dumas en Bertien van Manen gingen Magroun al voor. Zij vertellen in zes korte films welke keuzes ze maakte en waarom.

Foto: Bertien van Manen; Zhenya met zijn nieuwe apparatuur

[Foto Bertien van Manen: Zhenya met zijn nieuwe apparatuur]

De Collectie

Bekijk de collectie online
Onze Collectie bestaat uit ruim 5,5 miljoen beelden. Talloze daarvan zijn gedigitaliseerd en te bekijken in onze beeldbank. Neem de tijd want u raakt niet uitgekeken.

Fotografen uitgelicht

Het Nederlands Fotomuseum beheert meer dan 160 archieven van historische en eigentijdse fotografen en heeft daarmee een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland in handen. In Uitgelicht zoomen we in op bijzondere fotografen uit onze collectie.

> Bekijk Cas Oorthuys
> Bekijk Ed van der Elsken

Ga zelf aan de slag

Help het Nederlands Fotomuseum mee bij de beschrijving van alle foto’s uit het archief van Cas Oorthuys. Meehelpen? Klik hier

Iedere dag een sterk verhaal

De Collectie is een ware schatkamer van sterke verhalen. Daarom wordt er iedere dag eentje uitgelicht op social media. Volg het Nederlands Fotomuseum dus actief op Facebook, Instagram, Twitter of YouTube.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws en veel gestelde vragen rondom de tijdelijke sluiting en het corona-virus vind je hier.

 

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl