Do 25 maart: Online workshop Macrofotografie met Johan van der Wielen

[Foto’s: Johan van der Wielen]

Donderdag 25 maart: Online workshop ‘Gouden tips voor macrofotografie’ met Johan van der Wielen

Wat: Online workshop Macrofotografie met Johan van der Wielen
Wanneer: donderdag 25 maart 2021
Tijd: 19:30 – 21:00 u. met uitloop voor vragen tot 21:30 u.
Waar: Online, dus thuis!
Deelname: alleen voor leden
Aantal deelnemers: max. 40
Kosten: € 5,- p.p.
Aanmelden: via de webshop, klik hier
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma:
Nu de krokussen al in volle bloei staan en veel andere stinsenplanten binnenkort gaan bloeien is het tijd om aandacht te besteden aan macrofotografie. We kunnen dan wel niet als groep erop uit gaan, maar jij in je eentje of met één fotomaatje, dat kan wel.
Daarom organiseren we als voorbereiding op het echte werk met de camera in het veld, een online workshop Macrofotografie met een van de beste natuur- (en nacht-)fotografen van ons land: Johan van der Wielen.

Veel van onze leden zullen Johan kennen van zijn workshops, tijdschriftartikelen of boekbijdragen. Hij weet z’n kennis op een prettige manier over te brengen, waarbij de essentie altijd goed over het voetlicht komt.

Johan gaat een speciaal voor ons voorbereidde online workshop geven met als titel ‘Gouden tips voor macrofotografie’.
De focus komt hierbij vooral te liggen op het kijken. Lees hieronder wat Johan er zelf over zegt:

In deze tijd van corona, lockdown en zoveel mogelijk thuisblijven is macrofotografie populairder dan ooit. Veel mensen hebben afgelopen jaar zelfs hun eigen tuin met nieuwe ogen bekeken en gezien dat heel dicht bij huis een breed scala aan mogelijkheden ligt als het gaat om het vastleggen van details in de natuur. Met de lente in volle opkomst begint voor velen dan ook het macro hart weer harder te kloppen. Wat is er fijner dan om het fotograferen van de ontluikende natuur te beginnen met een workshop met gouden tips voor macrofotografie.

Tijdens deze online workshop neemt fulltime natuurfotograaf Johan van der Wielen je mee in zijn passie voor natuur en de vele details in de vorm van bloemen en insecten. Het wordt geen technisch verhaal over lenzen of instellingen want de hele nadruk zal liggen op het ‘kijken’. Zo vertelt hij over de 4 manieren om je onderwerp uit zijn omgeving te isoleren, 4 gouden tips voor de mooiste achtergronden, 4 gouden compositietips, werken met kijkrichting, spelen met licht en schaduw en het effect van eigen licht. Een uitgebreide workshop met veel informatie om je zoveel mogelijk inspiratie op te laten doen. Na afloop van de workshop is er gelegenheid om vragen te stellen, waarna je niets liever wilt dan meteen zelf aan de slag te gaan!

Oh ja… een macro lens is niet verplicht.

Je hebt je aangemeld! Wat gebeurt er vervolgens?
– Na aanmelding/aankoop via de webshop krijg je vrijwel per omgaande een berichtje, dan weet je dat je aanvraag/aankoop/aanmelding is ontvangen. .
– Uiterlijk twee dagen vóór de online bijeenkomst ontvang je een mailtje van Martin met de link naar de videomeeting. Martin maakt het op het Forum bekend zodra deze mails zijn verzonden, dan is iedereen op de hoogte. Heeft Martin op het forum aangegeven dat de mails verstuurd zijn en heb je niets ontvangen, ook niet in je spambox, neem dan contact met Martin op via PB op het forum en vermeld je email adres.
-Martin stuurt de link zo laat mogelijk om iedereen maximaal de kans te geven om zich in te schrijven. Als de inschrijving echter al eerder vol is, kan het zijn dat je de link eerder ontvangt.
– Voor deze online bijeenkomst maken we gebruik van Zoom.

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl