Za 27 maart: Online presentatie “Leer je flitser kennen” door Alco van Ingen

Zaterdag 27 maart 2021: Online presentatie “Leer je flitser kennen” door Alco van Ingen

Wat: Online workshop “Leer je flitser kennen” met Alco van Ingen
Wanneer: zaterdag 27 maart 2021
Tijd: 10:00 – 11:30u
Waar: online, (dus thuis!)
Deelname: alleen voor leden!
Kostengratis
Aanmelden: is niet nodig!
Contactpersoon: Hans Haverkamp

Programma:
De flitser is misschien één van de handigste hulpmiddelen om je uit fotografische problemen te helpen. Teveel beeldruis? De flitser helpt je een lager ISO te gebruiken. Teveel contrast? Laat de flitser je helpen! Te snelle onderwerpen? Laat de flitser ze voor je stilzetten!

Voor veel beginnende fotografen is flitsen een bijna “magisch” deel van de fotografie, dat men het liefst zoveel mogelijk ontwijkt. Dat is ook waarom je zo vaak hoort dat “flitsen niet zo mooi is”, of “dat het er altijd zo koud uit ziet”. En als je er net mee begint, kan ik me best voorstellen dat al die instellingen en getallen best wel “ongrijpbaar” en onoverzichtelijk lijken. Toch is je flitser een heel belangrijk en prettig hulpmiddel, die je zowel binnen als buiten nogal eens uit de problemen kan helpen. Tijdens deze workshop leg ik in “normaal Nederlands” uit wat nu al die getallen en afkortingen op je flitser betekenen en hoe je ze eenvoudig kan gebruiken om je foto te verrijken. Uit welke standen kan je nou kiezen en moet je direct of indirect flitsen? Hoe stel je jouw camera dan in en hoe voorkom je dan de “koude” kleur van het flitslicht? Waarom kan ik niet flitsen met een sluitertijd hoger dan 1/200 sec.? Allemaal vragen die een serieus, maar tegelijk begrijpelijk antwoord verdienen, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn om je flitser mee te nemen. Of je nu een originele flitser, of een ander merk gebruikt, alle tips en instellingen die in deze online workshop voorbij komen, zijn universeel te gebruiken. Heb je dus ook tijd en zin om je flitser eens goed te leren kennen? Je bent van harte welkom!

Deelnemen aan de meeting: Link wordt gepubliceerd op het forum bij de NCN Activiteiten voor Clubleden (alleen toegankelijk voor leden)

Je zult via deze link kunnen deelnemen aan deze meeting – Dit is het Zoom account van Nikon Club Nederland.
Start minstens een kwartier voor de aanvangstijd de sessie met bovenstaande link zodat je het e.e.a. nog kunt installeren, instellen of aanpassen op je eigen computer, laptop, tablet e.d!

Lees ook (aanrader!): tips voor een probleemloze deelname aan online meetings en webinarse-Boekhouden.nl