Do 15 april: Online webinar “Modelfotografie met 1 flitser” door Frank Doorhof

[Foto: Studio FD]

Donderdag 15 april 2021: Online webinar “Modelfotografie met 1 flitser” door Frank Doorhof

Wat: Online webinar “Modelfotografie met 1 flitser” door Frank Doorhof
Wanneer: Donderdag 15 april 2021
Tijd: 19:00 tot 21:00
Waar: Online, dus thuis!
Deelname: alleen voor leden
Kosten: geen
Aanmelden: via de webshop
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma:
Na de interessante reeks van Bas Meelker over landschapsfotografie met een overweldigende belangstelling (dank u!) nu iets heel anders: Flitsen.

Regelmatig krijg ik de vraag wanneer ik weer eens aan flitsen aandacht wil besteden. En terugkijkend is het inderdaad al ruim 4 jaar geleden dat ik onze laatste flitsbijeenkomst (toen nog mooi samen in een zaaltje :roll: ) heb georganiseerd.

Tijd voor een nieuwe sessie!

Nu is dat in deze tijd niet zo eenvoudig. Bij elkaar komen gaat niet, dus het moet online. Maar hoe doe je dat in de praktijk? De werking van een fotobewerkingsprogramma als Lightroom of Luminar online uitleggen gaat relatief eenvoudig. Maar een fotoshoot met personen die in het beeld bewegen goed online presenteren is toch iets gecompliceerder!

Ik heb hier met Frank Doorhof (wie kent hem niet!) van Studio FD overleg gehad en denk dat ze het op een goede manier kunnen doen.
We gaan studiofotografie met een model en slechts 1 flitser doen.
De setups zullen vanuit verschillende cameraopstellingen te bekijken zijn en Frank zal ze goed uitleggen.

Deze avond is bedoeld voor beginners en iets gevorderden. Maar we willen vooral de beginners aanspreken. Ik weet uit gesprekken dat een aantal leden wel graag met studiofotografie zou willen beginnen, maar niet goed weten hoe ze dit moeten aanpakken. Wat heb je nodig, wat is nuttig en wat juist niet? Hoe richt je het licht? Hoe hou je in het begin het budget laag? En, dan het model! Hoe ga je daar mee om op de set, hoe coach je die als beginner?

Allemaal zaken die Frank ons vanuit zijn ruime ervaring gaat vertellen. Ik heb verschillende workshops bij hem gevolgd en weet dat de beginner bij hem in goede handen is. We beginnen daarom met een avond met niet meer dan 1 flitser. Dat is een overzichtelijke situatie, waar je veel van kan opsteken.

Studio FD zegt daarover zelf:

Spectaculaire model foto’s met slechts 1 flitser!

Modelfotografie is leuk. Samen wat moois maken is voor veel mensen een inspiratie en leuke hobby. Maar als je beter wilt worden in het fotografie vak dan moet je weten hoe licht werkt. Want als je je model er net wat meer wilt laten uitspringen heb je toch echt extra (flits)licht nodig.

En daar gaat deze livestream over. Fotograaf Frank Doorhof laat je zien hoe je 1 flitser gebruikt om mooie modelfoto’s te maken. Je ziet hoe Frank het model coacht voor meer expressie en natuurlijk is er ook aandacht voor modifiers, dus hoe je het licht kan sturen.

Je ziet hoe Frank het licht verplaatst om zoveel mogelijk uit de beschikbare ruimte te halen en toch divers te zijn. Je kijkt mee in onze studio.
De resultaten zie je gelijk op je scherm.
En je kan live vragen stellen die Frank zal beantwoorden

Doe mee en leer van de expert!

*Deze webinar stond eerder gepland voor 18 februari 2021.e-Boekhouden.nl