Nikon introduceert de NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR

Amsterdam, 13 oktober 2021: Nikon introduceert de NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR die een sublieme beeldkwaliteit en flexibiliteit biedt voor beeldmakers die opnamen in groothoek-, standaard- en tele-bereik willen maken.

Alternate text

Als ideale reisgenoot heeft dit geavanceerde DX-objectief bij opnamen zowel dichtbij als veraf een superieure optiek. Wat inhoudt dat het in elk fotografisch scenario kan worden gebruikt, van uitgestrekte landschappen tot indringende portretten.

Het gebruiksvriendelijke objectief is ideaal voor iedereen die niet meer met een smartphone wil fotograferen maar geen zware fototas wil meedragen. Met zijn gewicht van slechts 315 gram en zijn brandpuntsbereik van 18-140 mm biedt dit objectief de optimale balans tussen flexibiliteit en gewicht. Dit zorgt voor een uitstekende handzaamheid en de mogelijkheid om karakteristieke scènes tijdens het reizen vast te leggen.

Een ingebouwd vibratiereductiesysteem reduceert de effecten van bewegingsonscherpte, waardoor gebruikers opnamen kunnen maken met sluitertijden die tot vijf stops langer zijn. Dit levert zelfs bij weinig licht heldere beelden zonder onscherpte op, of je nu een sfeervol interieur fotografeert of een opname van een stadsgezicht bij nacht maakt.

De NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR ondersteunt ook scherpe en vloeiende video-opnamen, waardoor het objectief een echte ‘alleskunner’ wordt. De autofocus is snel en levert schitterende prestaties met de oogdetectie AF van de Z-camera, zodat de scherpstelling precies daar blijft waar deze nodig is.

Het DX-objectief dat is ontworpen om tegen de weerselementen te worden beschermd, biedt een effectieve afdichting tegen stof en waterdruppels. Dit houdt in dat het in de meeste omgevingen kan worden gebruikt.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR: je perfecte metgezel voor op reis:

  • Een veelzijdig DX-formaat zoomobjectief met superieure optiek
  • Een compacte en lichte body, perfect voor wanneer je onderweg bent
  • Krachtig objectief met 7,8x zoom waarmee je dichter dan ooit bij je onderwerp kunt komen
  • Een verbluffende kortste scherpstelafstand van slechts 0,20 m bij groothoek
  • Vibratiereductiestand waarmee de gebruiker opnamen zonder cameratrilling kan maken met sluitertijden die 5 stops langer zijn
  • Elektromagnetisch diafragmamechanisme voor een nauwkeurigere diafragmaregeling en consistent stabiele belichtingsregeling
  • Fantastisch voor zowel video’s en foto’s, met gebruiksvriendelijke bedieningselementen
  • Afgedicht ter bescherming tegen stof en druppels

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR is per november 2021 beschikbaar voor een consumentenadviesprijs van EUR 679,-.e-Boekhouden.nl