Nikon introductie en ontwikkeling nieuwe producten en software

NIKKOR Z 24-120mm f4 SZ6II

Amsterdam, 28 oktober 2021: 

NIKON INTRODUCEERT EEN KRACHTIG, COMPACT S-LINE-ZOOMOBJECTIEF

Nikon introduceert vandaag een nieuw zoomobjectief: de veelzijdige NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Dankzij zijn lichte constructie, geavanceerde optiek en brede zoombereik kan dit objectief voor elk scenario worden gebruikt. Van oude architectuur en levendige straattaferelen tot gedetailleerde portretten en landschappen. Met dit objectief kunnen gebruikers vanuit alle hoeken beelden vastleggen zonder van objectief te hoeven wisselen.

De NIKKOR Z 24-120mm f/4 S is een krachtig objectief om mee rond te trekken. Dit objectief is met zijn constante maximale diafragma van f/4 ontworpen voor gecontroleerde, creatieve opnamen met verbluffend fraaie details. De bediening van het objectief is soepel en het meervoudig scherpstelsysteem zorgt voor een ongelooflijk snelle en nauwkeurige autofocus over het hele zoombereik.

Door de combinatie van sterke prestaties en een lichte en compacte body is de NIKKOR Z 24-120mm f/4 S klaar om in iedere situatie zowel foto’s te maken als video’s op te nemen. Het objectief biedt voortreffelijke videoprestaties met vrijwel geen focus breathing en waarborgt daardoor een consistente kadrering wanneer tijdens de opname opnieuw wordt scherpgesteld. Als de gebruiker een overgang maakt tussen binnen- en buitenopnamen of tussen donkerdere en lichtere scènes, maakt de stabiele belichtingsregeling een natuurlijke verschuiving in helderheid mogelijk met prachtige video-opnamen als resultaat.

De ARNEO Coat en Nano Crystal Coat van het objectief gaan beeldschaduwen en lichtvlekken tegen die worden veroorzaakt door licht dat vanuit allerlei richtingen invalt. Dit zorgt voor kristalheldere opnamen.

De NIKKOR Z 24-120mm f/4 S is beschermd tegen stof en druppels en Nikon’s fluorcoat op het voorste element stoot vuil af en kan daardoor gemakkelijk worden schoongeveegd.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S: één objectief, een oneindig aantal mogelijkheden:

 • Een zoomobjectief voor opnamen variërend van groothoek tot middellange tele met een superieure optiek
 • Voortreffelijke beelden over het hele omvangrijke zoombereik
 • Een constant diafragma van f/4 dat de fotograaf veelzijdigheid en wendbaarheid biedt
 • Consistente zoom zowel bij video’s als foto’s
 • Een zeer korte scherpstelafstand en een maximale reproductieverhouding van 0,39
 • Een flexibel brandpuntsbereik van 24-120 mm
 • Fantastische videoprestaties met praktisch geen focus breathing
 • Aanpasbare bedieningselementen, met een speciale functieknop en instelring, waar de gebruiker op basis van zijn of haar voorkeuren diverse functies aan kan toewijzen
 • Lichte en compacte body die dit objectief zeer handzaam maakt
 • Meervoudig scherpstelsysteem met twee AF-motoren voor een snelle en accurate autofocus
 • ARNEO Coat en Nano Crystal Coat die beeldschaduwen en lichtvlekken voorkomen
 • Afgedicht ter bescherming tegen stof en druppels, plus Nikon’s fluorcoat die vuil afstoot.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 24-120mm f/4 S is vanaf medio december beschikbaar voor een adviesprijs van EUR1249,-   .

 

NIKON INTRODUCEERT NX TETHER EN NX MOBILEAIR TER ONDERSTEUNING VAN DE WORKFLOW VAN PROFESSIONELE FOTOGRAFEN

Nikon kondigt met trots het uitbrengen van NX MobileAir aan. Dit is een smartphone-app die automatisch beelden die met digitale camera’s van Nikon zijn gemaakt, overzet naar een FTP-server (File Transfer Protocol) zonder een computer te gebruiken. Nikon introduceert ook NX Tether . Dit is de eenvoudig te gebruiken verbonden opnamesoftware* voor digitale camera’s van Nikon, waarmee instellingen van de camera op de computer kunnen worden aangepast en opnamen op afstand kunnen worden gemaakt.

NX MobileAir

NX MobileAir is een smartphone-app die op effectieve wijze snelle beeldbezorging en betrouwbaarheid biedt die professionele fotografen ter plekke nodig hebben. Door een digitale camera van Nikon via een USB-kabel met een smartphone te verbinden, kunnen beelden automatisch met toegevoegde metagegevens van IPTC (International Press Telecommunications Council) direct wanneer het beeld wordt opgenomen naar een smartapparaat worden overgezet.

De workflow, van het opnemen tot aan de levering, wordt versneld door het ondersteunen van de overdracht van beelden naar een FTP-server die vooraf in de app is geregistreerd. Gebruikers kunnen bovendien afhankelijk van de situatie tussen automatische overdracht of handmatige overdracht schakelen. Zo kan men handmatig bewerken, beelden selecteren of spraakmemo’s met beelden naar een smartapparaat over zetten en IPTC-gegevens tijdens het afspelen van de memo’s bewerken.

Bovendien ondersteunt de app de overdracht van beelden die in smartapparaten zijn opgeslagen of beelden die niet met digitale camera’s van Nikon zijn gemaakt naar een FTP-server. Zelfs in situaties waarbij het verboden is een computer mee te nemen of waar het plaatsen van een computer moeilijk is, kunnen gebruikers eenvoudig met hun smartapparaten bewerken en hun werkefficiëntie verbeteren.

NX Tether is een computersoftware waarmee fotografen hun Nikon-camera met een computer kunnen verbinden, via USB, draadloos of via een bedraad LAN. Aangezien de gebruikersinterface een eenvoudige indeling voor basisfuncties biedt die voor opnamen via een verbonden computer nodig zijn, kunnen instellingen van de camera met een minimale bediening worden aangepast. Het bedieningspaneel kan worden geminimaliseerd waardoor beelden met minder afleiding kunnen worden bekeken.

Daarnaast brengt het gebruikers via het geluid en de monitor op de hoogte van problemen zoals overdrachtsfouten. Hierdoor kunnen fotografen zich met minder zorgen op opnamen concentreren, zelfs als ze niet bij de computer werken. De software werkt naadloos met Nikon’s NX Studio en met bewerkings- en verwerkingshulpmiddelen van derden, zoals Lightroom, Photoshop en CaptureOne die voor een naadloze workflow voor opnamen via een verbonden computer zorgen.

De NX Tether-software kan via het downloadcentrum van Nikon worden gedownload op 4 november 2021.

De NX MobileAir-app is vanaf 2022 beschikbaar op Google Play en in de App Store.

Belangrijkste functies van NX MobileAir

 • Ondersteunt handmatige overdracht naar een smartapparaat wanneer je bepaalde beelden selecteert.
 • Het aantal albums dat kan worden gemaakt is onbeperkt.
 • Betrouwbare en snelle beeldoverdracht is mogelijk via een bekabelde USB-aansluiting zonder instellingsaanpassingen op de camera**.
 • Ondersteunt de snelle communicatiestandaard van mobiele 5G-netwerken.
 • Biedt instellingen die effectief zijn voor het voorkomen van een foutieve bediening zoals schermvergrendeling tijdens de bediening, het uitschakelen van slaapvergrendeling/automatische vergrendeling van een smartapparaat en een functie voor het opnieuw verzenden in het geval van een importfout.
 • IPTC-metagegevens en FTP-uploadinstellingen kunnen voor afzonderlijke albums worden ingesteld.
 • Biedt een weergave van de verwerkingsstatus tijdens FTP-overdracht.
 • IPTC-voorinstellingen die in een computer zijn gemaakt, kunnen worden geïmporteerd en IPTC-voorinstellingen die in de app zijn gemaakt, kunnen worden geëxporteerd.

Belangrijkste functies van NX Tether

 • Kan worden gedownload en gratis worden gebruikt.
 • Bevat dezelfde bedieningspictogrammen die in de interface van de digitale camera van Nikon worden gebruikt en die een intuïtieve bediening ondersteunen.
 •  Ondersteunt een functie die gebruikers via het geluid en de monitor op de hoogte brengt van problemen.

Bekijk, in 2022, hier de downloadpagina voor softwareversies, ondersteunde besturingssystemen (OS) en cameracompatibiliteit.

Specificaties, ontwerp, productnaam en meegeleverde accessoires kunnen per land of regio verschillen. Specificaties en uitrusting kunnen zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant worden gewijzigd.

* De procedure om een camera met een computer of tablet te verbinden en real-time beelden op het scherm te controleren terwijl ze worden gemaakt

** Alleen als je verbinding maakt met een Android-compatibel smartapparaat. Je moet de instelling van het netwerkmenu wijzigen wanneer je verbinding maakt met een iPhone

NIKON KONDIGT DE ONTWIKKELING VAN HET  NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S – SUPERTELEOBJECTIEF AAN

Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling van het NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S-superteleobjectief aan. Dit objectief heeft een vast brandpunt en ingebouwde 1.4x teleconverter en is geschikt voor full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera’s uit de Z Series.
NIKKOR Z 400mm f2.8 TC VR S

* Het uiterlijk van het werkelijke product kan van de foto hierboven verschillen.

 

De NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, het eerste NIKKOR Z-superteleobjectief met een vast brandpunt, behoort tot de S-Line van de NIKKOR Z-objectieven die streeft naar ultieme optische prestaties. De NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S maakt realistische en uitmuntende beelden door een prachtige bokeh en hoge resolutie.

Het objectief is voorzien van een ingebouwde 1.4x teleconverter en een nieuwe coating die de hoogste anti-reflectieprestaties in de geschiedenis van NIKKOR biedt. Dankzij het uitstekend bedieningsgemak en een ontwerp geoptimaliseerd voor video-opnamen, kan met de NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S de creativiteit van professionele fotografen en filmmakers tot uitdrukking worden gebracht.

 



e-Boekhouden.nl