Winnaar maandopdracht maart 2019

Foto: Rempt Bos. Winnende foto Maandopdracht maart 2019

[Foto: Rempt Bos]

Het thema van de maandopdracht voor maart 2019 was ‘Nieuw!’

De winter is voorbij en de lente is keihard op de deur aan het beuken om er in te mogen. Alles en iedereen komt uit de winterslaap. Misschien is de lente wel het mooiste jaargetijde. Alles om je heen komt weer tot “nieuw”. Koeien komen uit de stal en dansen in de wei, vogels hebben de drukste tijd van hun leven omdat ze een nieuw liefje moeten vinden om vervolgens nesten te kunnen gaan bouwen. Blatende lammetjes die aan jouw vragen waar hun moeder is. Bloemen en planten staan tegen je aan te kriebelen omdat je in de weg staat. Ze zoeken ruimte om te ontkiemen en te groeien.

De prachtige lenteluchten of de opkomende zon die uit de nevel tevoorschijn komt. De wind die door de rietkragen raast. Omdat wij een jaarplaats hebben op Texel komen wij al deze nieuwe dingen tegen. Onze drie border collies laten ons dan uit en komen we op de mooiste plekken van het eiland.

Nieuw is ook de lens die ik gebruikt heb voor deze maandfoto: een 100mm prime lens. Tijdens een van onze avondwandelingen kwamen we de perenboom tegen en een mooi moment om de lens voor het eerst uitgebreid aan de tand te voelen. Ik had mij al her en der ingelezen hoe je een macrofoto moet maken en waar je op moet letten tijdens het instellen van de camera. Voor mij is macrofotografie een hele nieuwe ervaring en een uitdaging om het nog beter te gaan beheersen.

De foto die voor mij het best uit de camera gekomen is heb ik verder bewerkt in Lightroom. De bewerking is niet meer dan wat standaard zaken aanpassen als lensprofiel, belichting, nevel, ruis verminderen, verscherpen en uitsnede bepalen.

Rempt Bos (Forum: Stronk)

Exif-gegevens: Nikon D500; 100mm macro, f/8.0, ISO 1600, 1/80 sec

Elke maand organiseert Nikon Club Nederland een maandelijkse online-fotowedstrijd voor haar leden. De inzending en de bekendmaking van het thema gebeurt via het forum (alleen voor leden).

 

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl