di 30 juni: Online Workshop meerlaags zwart-wittechniek in Photoshop

dinsdag 30 juni 2020: Online Workshop meerlaags zwart-wittechniek in Photoshop

wanneer?
dinsdag 30 juni 2020
19.00-20.30 uur
locatie?
online

deelname?

  • Alleen leden van Nikon Club Nederland kunnen deelnemen aan deze Workshop.
  • De inschrijven kan uitsluitend via deze link in de webshop op de site van Nikon Club Nederland.
  • Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.
  • Er zijn geen kosten aan de deelname verbonden.
  • Zelfs als deze workshop uitverkocht is, dan zouden er nog plaatsen kunnen vrijkomen door annuleringen.
  • Er is géén wachtlijst, controleer dus regelmatig bovenstaande link.

regiocoördinator/contactpersoon
Martin Thomasson (martin@nikon-club-nederland.nl)

Inhoud

Hoewel de coronamaatregelen ondertussen iets versoepeld zijn, zitten veel mensen toch nog meer dan gewoonlijk thuis. Ik dacht dat daarom een nieuwe online workshop wel op zijn plaats zou zijn. Na alle Photoshop bewerkingen in kleur, in de voorgaande workshops, nu eentje die helemaal over zwart-witbewerking gaat.
Je ziet vaak dat er alleen naar zwart-wit wordt gegrepen als een foto in kleur niet het gewenste resultaat oplevert. Even kijken of het mogelijk in zwart-wit nog wat wordt, heet het dan. En het resultaat is er dan ook vaak naar …

Dat het ook anders kan laat Lightroom- en Photoshop-specialist Wout de Jong in deze korte workshop zien. Hij demonstreert een techniek waarmee je door gebruik te maken van meerdere lagen in Photoshop verbluffende zwart-witfoto’s kunt krijgen. De bewerking begint steeds met een kleurenfoto in Lightroom of Adobe Camera Raw, waar de omzetting van kleur naar zwart-wit plaatsvindt en de eerste aanpassingen worden gedaan. Daarna wordt de foto in Photoshop geladen waar je de dubbellaagstechniek toepast, die je daarna met aanvullende lagen en aanpassingslagen geheel naar smaak kunt afwerken.

Dit is een techniek waarmee je op een relatief eenvoudige wijze heel creatief foto’s kunt bewerken. Foto’s die er heel anders uit zien dan in een gewone zwart-witomzetting mogelijk is! Kijk om een indruk te kijken op dit Youtube-filmpje waar de techniek in grote lijnen uiteengezet wordt.
Hoe het precies moet hoor je in de workshop!

We verwachten van de deelnemers dat ze een redelijke kennis van Photoshop en Adobe Camera Raw óf Lightroom hebben. Je moet bijvoorbeeld weten wat lagen zijn, maar je hoeft absoluut geen expert te zijn om mee te kunnen doen. Het geheel wordt in een rustig tempo behandeld en er kunnen vragen gesteld worden. Behalve de eigenlijke meerlaagstechniek zal Wout hier en daar ook wat algemene Lightroom- en Photoshop-bewerkingen opfrissen voor degenen bij wie dat allemaal een beetje weggezakt is!

Over Wout de Jong
Een aantal van jullie kent Wout inmiddels wel. Hij heeft verschillende Masterclasses voor ons gegeven en was een van de workshopleiders van ons 30-jarige jubileum evenement in Kasteel Groeneveld. Wout is een professioneel freelance fotograaf met een voorliefde voor documentaire fotografie en storytelling. Veel van zijn fotografie vindt op afgelegen oorden in Azië plaats. Daarnaast geeft hij zeer regelmatig Lightroom- en Photoshop-cursussen voor onze partner Calumet Photographic in Amsterdam en Rotterdam.
Zie: https://www.dejongfoto.nl/ en www.calumetphoto.nl.

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl