NIKON IS BEKROOND MET DE RED DOT AWARD VOOR PRODUCT DESIGN

Nikon’s Z 50-systeemcamera en Noct-objectief ontvangen de begeerde onderscheiding
Amsterdam, 4 mei 2020: Nikon is verheugd te kunnen aankondigen dat twee van haar producten de Red Dot Award voor Product Design 2020 hebben ontvangen. Zowel de Nikon Z 50, de nieuwste toevoeging van het merk aan het aanbod van systeemcamera’s, als het NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct-objectief kregen de gewilde onderscheiding. Een internationaal panel van deskundigen heeft de producten op innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid beoordeeld.

Nikon Z 50

Nikon Z 50

Nikon Z 50

De Z 50 is Nikon’s eerste DX-formaat systeemcamera die op het ontwerp, het bedieningsgemak en de betrouwbaarheid van de Nikon Z 7 en Nikon Z 6 is voortgebouwd. Met zijn uitstekende beeldkwaliteit legt de Nikon Z 50 perfect scherpe foto’s en 4K-video’s met veel details, diepte en kleur vast. De compacte, lichte en duurzame camerabody maken het een uitstekende camera, die uitermate geschikt is voor portretfoto’s.

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct

Z Noct 58mm f/0,95

Z Noct 58mm f/0,95

Sommige objectieven zijn niet alleen voor een systeem ontworpen, maar zijn zelfs de reden dat het systeem bestaat. De NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct bezit de klassieke aantrekkingskracht van de legendarische Noct met F-vatting van Nikon. En biedt bovendien met zijn revolutionaire optische ontwerp alle vrijheid. Het ultragrote diafragma en de uitzonderlijke scherpte bieden sensationele nieuwe mogelijkheden. De Nikon Z is speciaal hiervoor ontworpen.

Red Dot Award
De Red Dot Design Award is een internationale ontwerpwedstrijd die meer dan 6.500 inzendingen vanuit 60 verschillende landen ontvangt. De bekroonde ontwerpen worden in elk Red Dot Design Museum over de hele wereld gepresenteerd waarbij de Nikon-producten vanaf 22 juni 2020 in het Duitse Essen worden tentoongesteld.

Ga voor meer informatie naar de website van Red Dot
Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar de website van Nikon Europe

Bron: Nikon | CFF Communicationse-Boekhouden.nl