EISA Awards voor Nikon

Nikon wint vier onderscheidingen tijdens de EISA AWARDS 2020-2021

Nikon kondigt met met trots aan dat vier van haar producten tijdens de EISA Awards 2020-2021 een onderscheiding hebben gekregen. De Nikon Z 50 won ‘Best Buy Camera’ en de Nikon D780 ‘Full Frame Camera’.
NIKKOR-objectieven waren ook winnaars met de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR die de onderscheiding ‘Professional Telephoto Zoom Lens’ heeft gekregen en de NIKKOR Z 85mm f/1.8 S die de onderscheiding ‘Portrait Lens’ heeft gewonnen.

De Z 50, een APS-C/DX-camera en een van Nikon’s spiegelloze producten van topklasse, werd genoemd vanwege de lichte en compacte constructie en ook de concurrerende prijsklasse. Nikon’s recente firmware-update naar versie 2.0 betekent ook dat de camera Dierdetectie-AF ondersteunt, een populaire functie op andere Nikon-camera’s. Het nieuwe hybride-AF-systeem van de D780 bleek al een grote kanshebber te zijn binnen zijn categorie, waarbij de snelheid en videomogelijkheden van de camera ook hebben geholpen om de overwinning te behalen.

Deze vier onderscheidingen weerspiegelen Nikon’s voortdurende inzet om apparatuur te innoveren waarmee fotografen creatief en technisch de grenzen van de mogelijkheden kunnen verleggen.

Nikon Z 50

Nikon Z 50

Het commentaar van de EISA over de onderscheiding ‘Best Buy camera’ 2020-2021 voor de Nikon Z 50

Met zijn concurrerende prijs en uitstekende kwaliteit is de Nikon Z 50 de ‘Best Buy camera’ 2020-2021 van de EISA. Deze compacte systeemcamera met APS-C (DX)-sensor is eenvoudig in het gebruik en perfect voor op reis, met een goedgebouwde en weerbestendige camerabody. De camera produceert een fijne beeldkwaliteit met een goed dynamisch bereik dat zowel in de hoge lichten als de diepe schaduwen detailherstel mogelijk maakt. De Z 50 maakt gebruik van dezelfde EXPEED 6-processor als de full-frame modellen van Nikon, waarmee 4K-video-opnamen met 30 bps of maximaal 120 bps in Full HD kunnen worden gemaakt. De autofocus is snel en nauwkeurig met een zeer handige functie Oogdetectie-AF en (dankzij een firmware-update) ook Dierdetectie-AF.

Nikon D780

Nikon D780

Het commentaar van de EISA over de onderscheiding ‘Full Frame Camera’ 2020-2021 voor de Nikon D780

Nikon’s D780 is een full-frame D-SLR met een 24,5-megapixel BSI CMOS-sensor. In combinatie met de snelle EXPEED 6-beeldprocessor levert dit oorspronkelijke gevoeligheden van maximaal ISO 51.200 waardoor meer mogelijkheden voor creatieve fotografie binnen handbereik komen. Met het kantelbare lcd-touchscreen kunnen fotografen en video-operators de opname krijgen die ze willen, zelfs vanuit hoge of lage hoeken. Deze opvolger van de Nikon D750 biedt een serie upgrades zoals superieure beeldverwerking, betere videomogelijkheden (maximaal 4K UHD 30 bps met N-Log), slow motion en time-lapse. Bovendien zorgt het aanzienlijk verbeterde hybride-AF-systeem voor een snelle autofocus wanneer u met behulp van het lcd-scherm fotografeert en filmt.

Nikon AFS 120-300mm f2,8

Nikon AFS 120-300mm f2,8

Het commentaar van de EISA over de onderscheiding ‘Professional Telephoto Zoom Lens’ 2020-2021 voor de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Deze krachtige telezoom is geschikt voor professioneel gebruik in uitdagende omstandigheden. Het constant grote maximale diafragma over het volledige brandpuntsafstandsbereik biedt voordelen in veel situaties zoals portretten, binnen- en buitensporten en natuurfotografie. Zelfs bij het maximale diafragma van f/2.8 biedt de NIKKOR een uitzonderlijke resolutie op full-frame D-SLR-camera’s met een minimale chromatische aberratie dankzij Nikon’s nieuwe SR-glas (Short-wavelength Refractive). Het model ligt uitstekend in de hand. De camera heeft verder beeldstabilisatie en is goed bestand tegen weersinvloeden. Compatibiliteit met Nikon’s 1.4x- en 2x-teleconverters biedt extra flexibiliteit.

NIKKOR Z 85mm f/1.8 S

NIKKOR Z 85mm f/1.8 S

Het commentaar van de EISA over de onderscheiding ‘Portrait Lens’ 2020-2021 voor de NIKKOR Z 85mm f/1.8 S

Als prachtige toevoeging aan het spiegelloze Z-systeem van Nikon is dit een uitstekend portretobjectief met de klassieke brandpuntsafstand van 85 mm, waarbij het uitblinkt onder een zeer harde concurrente. Als Nikon’s beste 85mm-objectief tot nu toe presteert het bewonderenswaardig bij f/1.8 met precies de juiste hoeveelheid randzachtheid en schaduw die veeleisende fotografen nodig hebben, terwijl de optische kenmerken technisch perfect zijn wanneer het diafragma een paar stops wordt verkleind. Daarnaast heeft dit objectief geen vertekening, biedt het een snelle autofocus en is het gebouwd naar hoge maatstaven, waaronder weerbestendigheid voor het gebruik onder alle omstandigheden.

De EISA-onderscheidingen worden jaarlijks uitgereikt ter ere van nieuwe producten die de meest geavanceerde technologie en aantrekkelijke functies koppelen aan de beste prestaties in de desbetreffende klasse. De EISA-onderscheidingen strekken zich uit van de meest betaalbare producten van een hoge waarde tot de meest ambitieuze uitingen van moderne consumentenelektronica. Prijscategorieën veranderen van jaar tot jaar wat de evolutie van het productontwerp en de connectiviteit weerspiegelt, maar elke EISA-prijswinnaar blijft het allerbeste in zijn klasse.
Ga voor meer informatie naar de EISA-website: www.eisa.eu

Persbericht van Nikon / CFF Communications

 

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl