Aankondiging twee nieuwe Nikon Z-objectieven

Z 50 1.2 en 14-24 2.8

NIEUWE NIKKOR Z-OBJECTIEVEN BREIDEN Z-SERIE VAN NIKON UIT

Nikon introduceert twee nieuwe NIKKOR Z-objectieven: de NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, het eerste f/1.2-vast-brandpunt-objectief in de Z-serie, en de NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, ´s werelds kortste full-frame f/2.8-ultragroothoekzoomobjectief  (Van full-frame ultragroothoekzoomobjectieven met een kortste brandpuntsafstand van 14 mm en een maximaal diafragma van f/2.8, vanaf september 2020. Op basis van onderzoek door Nikon). Beide objectieven voegen belangrijke nieuwe mogelijkheden toe aan het spiegelloze Nikon Z camerasysteem.

De NIKKOR Z 50mm f/1.2 S neemt een speciale plaats in binnen het assortiment objectieven voor Nikon Z. Met zijn ongelooflijk oplossend vermogen, de consistente autofocus en de uitzonderlijke esthetische controle voldoet dit vast-brandpunt-objectief aan professionele standaarden en wordt een nieuwe  legende. Professionele fotografen zullen meer diepte en detail aan de klassieke brandpuntsafstand van 50 mm kunnen realiseren, van adembenemende bokeh tot fijn gedetailleerde puntlichtbronnen, ongeacht of ze foto’s maken of video opnemen. Dit objectief maakt optimaal gebruik van de grote hoeveelheid licht die de Z-vatting van Nikon opvangt en het maximale diafragma van f/1.2 maakt uitgebreide controle over de scherptediepte mogelijk.

De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S onderscheidt zich met zijn uitmuntende beeldreproductie en compacte constructie van andere objectieven.. De grote Z-vatting en het constante diafragma van f/2.8 zorgen voor uitzonderlijke prestaties die zich kunnen meten met die van vastbrandpuntobjectieven. De lichtafval aan de randen wordt effectief voorkomen, zelfs wanneer opnamen worden gemaakt met een wijd open diafragma. Beeldschaduwen en lichtvlekken worden tegengegaan voor een verbluffende helderheid.

Mattieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon, zegt hierover: “Dit zijn belangrijke nieuwe NIKKOR Z-objectieven en we zijn er trots op dat we deze aan professionals kunnen aanbieden. Ons nieuwe 14-24mm-objectief is een mooie toevoeging tot onze professionele NIKKOR Z-zoomobjectieven, terwijl het vast-brandpunt-objectief van 50 mm voor systeemcamera´s een uitstekende keuze is voor professionals die optische prestaties willen die in de buurt komen van die van onze opmerkelijke S-line Noct, zonder dat dit ten koste gaat van de autofocusmogelijkheden.”

Z 50_1.2

NIKKOR Z 50mm f/1.2 S

Belangrijke kenmerken van de NIKKOR Z 50mm f/1.2 S
Professioneel f/1.2-vast-brandpunt-objectief.
Adembenemende bokeh. Fijn gedetailleerde puntlichtbronnen. Ongelooflijk scherp van rand tot rand. Schitterend bij weinig licht.
Geavanceerde optische constructie. Met 17 lenselementen in 15 groepen, waaronder twee elementen van ED-glas en drie asferische elementen.
Consistente autofocus. Autofocus is snel, vloeiend en stil. Je scherpstelveld wordt scherp weergegeven, zelfs bij opnamen op korte afstand of met een kleine scherptediepte.
Opmerkelijk heldere beelden. Nikon’s anti-reflecterende Nano Crystal Coat en ARNEO Coat gaan beeldschaduwen en lichtvlekken tegen, zelfs in situaties met tegenlicht.
Filmische video-opnamen. Het grote maximale diafragma biedt een grote controle over de scherptediepte. Focus breathing is vrijwel onzichtbaar.
Professionele instelmogelijkheden. De instelring is geluidloos en de Fn-knop kan worden aangepast. Op het OLED-informatiescherm kun je belangrijke opnamegegevens snel en eenvoudig controleren.
Weerbestendig. Elk beweegbaar deel van de objectiefcilinder is afgedicht en de metalen objectiefvatting heeft rondom een rubberen afdichting.

Z 14-24_2.8

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S

Belangrijke kenmerken van de NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S
Superieure optische prestaties. De scherpte van rand tot rand is uitzonderlijk. Nikon’s Nano Crystal Coat en ARNEO Coat verminderen beeldschaduwen en lichtvlekken drastisch.
Professioneel f/2.8-ultragroothoekzoomobjectief. De grote Z-vatting en het constante diafragma van f/2.8 maken buitengewone prestaties mogelijk.
Robuust en betrouwbaar. Uitgebreide afdichting rond alle bewegende delen van de objectiefcilinder houdt stof en vocht buiten. Een vatting van aluminiumlegering vermindert het gewicht en verhoogt de duurzaamheid.
Gereed voor video. De autofocus is vloeiend en geluidloos met vrijwel geen focus breathing of focus-shift tijdens het zoomen. Je krijgt vanuit het objectief de nauwkeurige controle over de scherptediepte.
Geschikt voor filters. Je kunt opschroefbare filters van 112 mm samen met de meegeleverde zonnekap gebruiken. In de filtersleuf aan de achterzijde kun je gelkleurfilters plaatsen.

Beschikbaarheid en prijs
De NIKKOR Z 50mm f/1.2 S heeft een consumentenadviesprijs van €2499,-.
De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S heeft een consumentenadviesprijs van €2699,-

Meer informatie over de beschikbaarheid volgt.

Bron: CFF/Nikon

 

 

 

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl