Ma 10 mei: Online workshop “Compositieleer in de Landschapsfotografie” met Bas Meelker

[Foto: Bas Meelker]

Wat:  Online workshop “Compositieleer in de Landschapsfotografie” met Bas Meelker
Wanneer: maandag 10 mei 2021
Tijd: 19:30 – 21:00 (uitloop naar 21:30 mogelijk)
Waar:  online
Deelname: alleen voor leden
Kosten: € 5,- p.p.
Aanmelden: via de webshop, klik hier
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson
Programma:

We hebben nu 4 online workshops over landschapsfotografie met Bas Meelker gehouden en gezien het grote aantal aanmeldingen elke keer en de enthousiaste reacties achteraf, zijn die bij jullie zeer in de smaak gevallen. Geen wonder: Bas bezit als geen ander de gave om iets helder en duidelijk uit te leggen. Hij vertelt vanuit een grote ervaring, dat is meteen duidelijk. Zijn presentatie, waarbij hij binnenkomende vragen voor alle deelnemers groot op het scherm laat zien, draagt eraan bij om vragen van anderen goed te kunnen volgen.

Hoewel we de Bas Meelker serie over landschapsfotografie na deel 4 in eerste instantie wilden afsluiten, zijn er nog een paar onderwerpen die goed op de voorgaande aansluiten en de serie pas echt mooi doen afronden. Deze workshop is de eerste daarvan.

Compositieleer
In de eerste workshop “Minimalistische Landschapsfotografie” is het onderwerp compositie in de landschapsfotografie al even besproken, maar er is over compositie zoveel meer te vertellen dat ik een aparte workshop “Compositieleer in de Landschapsfotografie” wil organiseren.

Bas Meelker zegt hier over:

Bij landschapsfotografie is een goede compositie van essentieel belang. Misschien wel meer dan bij andere vormen van fotografie. We hebben immers niet één onderwerp. Alles in je foto doet mee en kan elkaar versterken. Compositieleer kan zowel complex als eenvoudig zijn. In deze cursus gaan we diep in op alle facetten van de compositieleer. Wat is nu eigenlijk compositieleer? Hoe ga je er in het veld mee om en zorg je ervoor dat alles klopt in je foto? Hoe kun je je kennis van compositieleer gebruiken bij het vinden van een goede locatie? En hoe kun je kleuren, diepte, scherpte en onscherpte gebruiken om je compositie verder te versterken? In deze online workshop gaan we uitgebreid zin op alle facetten van compositieleer bij landschapsfotografie.

Dit is een workshop voor iedereen, ongeacht niveau of ervaring. Vooral beginners zullen, als ze het geleerde in de praktijk brengen, hun fotografie met sprongen vooruit zien gaan. En ook gevorderden zullen veel zaken behandeld zien worden die het niveau van hun fotografie naar een hoger plan tillen.

Kortom: deze workshop is ook voor jou, doe dus mee!

LET OP!
Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld?
– Na aanmelding/aankoop via de webshop krijg je vrijwel per omgaande een berichtje, dan weet je dat je aanmelding is ontvangen. Daarna kan het wel enige tijd duren voordat je opnieuw bericht ontvangt.
– Ongeveer twee dagen vóór de online bijeenkomst sluit de webshop en ontvang je een mailtje van mij met de link naar de videomeeting. Martin maakt het op het Forum bekend zodra deze mails zijn verzonden, dan is iedereen op de hoogte. Heb je niets ontvangen, ook niet in je spambox!, neem dan pas contact met me op via PB en vermeld je email adres.e-Boekhouden.nl