Ma 14 juni & do 17 juni: Online workshop: De Fotobeheerfunctie in Lightroom

Lightroombeheer

Wat: Fotobeheer in Lightroom
Wanneer: 14 en 17 juni 2021
Tijd: 19:30- 21:30 u.
Waar: online
Deelname: alleen voor leden
Kosten: € 10,-
Aanmelden: via de webshop, klik hier
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma:
Adobe Lightroom laat zich het best omschrijven als een workflowpakket voor de fotograaf. Het is ontworpen om het proces van importeren, beheren, ontwikkelen en delen van je foto’s te stroomlijnen en is daarvoor in modules opgedeeld.
LR is voor veel fotografen inmiddels het standaard RAW-ontwikkelingsprogramma, maar de beheerfunctie van LR wordt veel minder, of beter gezegd niet optimaal, benut. Tijd om hier aandacht aan te besteden!

Waarom Fotobeheer?

Waarvoor, vraag je misschien. Ik heb voor mezelf een leuk systeem met mappen bedacht en voor mij werkt dat prima.
Dus klaar?
Euh,….niet helemaal!

Want jouw mappenstructuur is beperkt. Stel je fotografeert graag dieren. Daarvoor heb je een map met allemaal dieren en daarnaast heb je nog een map met vakantiefoto’s. Waar berg je nu een foto op van een dier die je op je vakantie gemaakt hebt?
Ook als je een structuur kiest op basis van de opnamedatum ben je beperkt, als je daarnaast onderscheid wilt maken tussen verschillende soorten foto’s.
Uit gesprekken met fotografen is wel gebleken dat niet weinigen met hun opslag worstelen en erger, soms na duizenden foto’s helemaal zijn vastgelopen.

Hoe het beter kan leer je in deze workshops die door Jan Haitsma van Digidiaal worden gegeven. We kennen Jan al van een aantal workshops die hij met groot succes voor ons gegeven heeft. De laatste, over avondfotografie, moest door de grote belangstelling zelfs herhaald worden!

Wat wordt besproken:

-Fotobeheer buiten Lightroom op je harde schijf
-Wat is de catalogus van Lightroom
-Backuppen van je fotos
-De bestanden van Lightroom en waar ze staan opgeslagen
-De belangrijkste voorkeuren instellen
-Verschillende manieren van importeren in Lightroom
-Maak je workflow supersnel met importeren: het maken van Presets/Voorinstellingen

-Het werken met het Mappen Paneel: hoe te gebruiken – favorieten instelling en filtering
-Praktische workflow voor fotobeheer
-Werken met Trefwoorden – Labels – Sterren en Vlaggen
-Metagegevens kennen en nuttig gebruiken
–Verzamelingen: Gewone-Slimme-Snelle-Doelverzameling : De absolute Workflow versneller!
-Slim gebruik maken van de Filterbalk
-Gezichtsherkenning in Lightroom

In deze workshop gebruiken we Lightroom Classic, dus de abonnementsversie, maar met LR6 kun je ook rustig deelnemen. Het gaat hier over de systematiek en de versie is minder belangrijk.

Organisatie:
Om alle aspecten van “Fotobeheer in Lightroom” goed te behandelen hebben we 2 avonden nodig. Om letterlijk goed bij de les te blijven, vallen die in dezelfde week. De prijs die hierboven staat is voor beide avonden. Deelnemen aan één avond is wel mogelijk ,maar je betaalt dan toch voor beide. Er wordt een opname gemaakt van beide avonden die naderhand een week op internet blijft staan, dus als je een van de avonden niet kunt, kan je hem later nog terugkijken.

LET OP!

Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld?
– Na aanmelding/aankoop via de webshop krijg je vrijwel per omgaande een berichtje, dan weet je dat je aanmelding is ontvangen. Daarna kan het nog wel enige tijd duren voordat je opnieuw bericht ontvangt.
– Ongeveer twee dagen vóór de online bijeenkomst sluit de webshop en ontvang je een mailtje van mij met de link naar de videomeeting. Ik maak op het Forum bekend zodra deze mails zijn verzonden, dan is iedereen op de hoogte. Heb je niets ontvangen, ook niet in je spambox, neem dan pas contact met mij op via PB en vermeld je email adres. Eerder contact opnemen zorgt alleen maar voor extra werklast aan mijn zijde, dus doe dat a.u.b. niet!e-Boekhouden.nl